Weather Icon

Η βαρύτητα της ψήφου

Η  βαρύτητα της ψήφου


Άκουσα την ομιλία του Κοτζιά στη Βουλή όπου με περισσή αυταρέσκεια παρέστησε τον σύγχρονο Ταλεϋράνδο αραδιάζοντας διάφορες ανοησίες που αν μη τι άλλο προδίδουν απαράδεκτη στρατηγική μυωπία για επαγγελματία διπλωμάτη.
 Παρατήρησα όμως ότι χρησιμοποίησε κι αυτός πολλές φορές τον όρο «Σκόπια» για να περιγράψει τη γειτονική χώρα – άλλη μία απόδειξη ότι η λέξη Μακεδονία δεν πάει εύκολα στη γλώσσα ούτε των εμπνευστών και αρχιτεκτόνων της εθνικής μειοδοσίας όταν αναφέρονται στο πολυφυλετικό τεχνητό μόρφωμα στα βόρεια σύνορά μας. Παραδόξως όμως αυτό που ούτε οι ίδιοι δεν νιώθουν άνετα να προφέρουν, προσπαθούν να μας το πουλήσουν ως μεγάλη εθνική επιτυχία! Έχουν φτάσει μάλιστα τελευταία στο σημείο να επικαλούνται το πατριωτικό τους καθήκον (!), θυμίζοντας βέβαια τη γνωστή ρήση ότι «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των καθαρμάτων» – και τώρα όντως οι κυβερνώντες, αιφνιδιασμένοι από τη μαζική λαϊκή αντίδραση, βρίσκονται στο τελευταίο σκαλί της κατάντιας όπου τους έφερε η αριστερή ιδεοληψία τους. 

Οι Σκοπιανοί μάς δίνουν ήδη δείγματα γραφής για το τι θα ακολουθήσει την επομένη της εκχώρησης της Μακεδονίας από την Ελλάδα. 
Προσωπικά, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα καταστήσουν τη συμφωνία διάτρητη και θα την παραβιάζουν συστηματικά μέχρι να την καταντήσουν κουρελόχαρτο – ήδη δεν δίστασαν να μας πετάξουν κατάμουτρα τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και μάλιστα με το πλέον επίσημο έγγραφο της ρηματικής διακοίνωσης.
Και φυσικά η αλυτρωτική προπαγάνδα εναντίον μας όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα ενταθεί και θα αναβαθμιστεί, με όπλο τις νομικές πρόνοιες της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών και με την αρωγή της Τουρκίας και άλλων «άσπονδων φίλων» μας στη Βόρεια Ευρώπη που ήδη κυκλοφορούν χάρτες εδαφικού ακρωτηριασμού της Ελλάδας. 
Στο πολύ πιθανό μάλιστα ενδεχόμενο να αλλάξει κάποια στιγμή η κυβέρνηση στα Σκόπια και να επιστρέψει στην εξουσία ένα σκληρότερο εθνικιστικό κόμμα, τις συνέπειες δεν θα θέλουμε ούτε καν να τις φανταστούμε. Και βέβαια ας μην τρέφει κανείς αυταπάτες ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντιδράσει στις παρασπονδίες των Σκοπιανών, διότι αν το κάνει θα είναι σαν να ομολογεί το τρομερό λάθος που έκανε όταν εκχώρησε με περισσή ευκολία και επιπολαιότητα τη Μακεδονία με τη συμφωνία των Πρεσπών. 

Δυστυχώς από αύριο, αν κυρωθεί η συμφωνία, οι γείτονές μας θα αρχίσουν να  μονοπωλούν ουσιαστικά το όνομα της Μακεδονίας ακόμη και στο εσωτερικό της χώρας μας τόσο με την ίδρυση συλλόγων, εκπαιδευτικών οργανισμών, εφημερίδων κ.λπ. όσο και με τη βοήθεια των εγχώριων «χρήσιμων ηλιθίων». Όλοι αυτοί οι προδότες της Αριστεράς που ήδη τώρα δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν εθνικιστικό παραλήρημα τη φράση «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», θα ξεσπαθώσουν, θα αναφέρουν διαρκώς ως «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς και θα μαλώνουν από πάνω και τους Έλληνες που θα διαμαρτύρονται λέγοντας: «Τι να κάνουμε τώρα, έχουμε μια διεθνή συμφωνία και οφείλουμε να τη σεβαστούμε. Είτε μας αρέσει είτε όχι, την ψήφισε η ελληνική Βουλή».
Θα προσπαθήσουν να μας επιβάλουν το «Μακεδονία» για τους Σκοπιανούς μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες, μέχρι να το συνηθίσουμε και να μην μας κάνει πλέον καμία εντύπωση. Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος τους. Να μετατρέψουν τη λέξη Μακεδονία από κάτι που είναι συνώνυμο με την πατρίδα μας, τους προγόνους μας και πηγή εθνικής υπερηφάνειας, σε κάτι ξένο και εχθρικό προς εμάς που όποτε θα το ακούμε θα το ταυτίζουμε συνειρμικά με τους απατεώνες Σκοπιανούς και τις ανιστόρητες διεκδικήσεις τους – και ο πιο ευάλωτος στόχος αυτής της πλύσης εγκεφάλου θα είναι βέβαια οι νεώτερες γενιές Ελλήνων. 



Η μεθόδευση με την οποία πάει να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, συνοδευόμενη από μία ενορχηστρωμένη εκστρατεία ψεύδους, παραπλάνησης και ελεεινής προπαγάνδας που θα ζήλευε και ο Γκαίμπελς, είναι μία πρόβα για να περάσει στο προσεχές μέλλον μία ακόμη χειρότερη και πιο ταπεινωτική συμφωνία με την Τουρκία για την εκχώρηση σε αυτή του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και των φυσικών της πόρων. 
Και αυτό θα γίνει είτε κατόπιν άμεσης διμερούς διαπραγμάτευσης είτε κατόπιν προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όπου είναι σίγουρο ότι θα ηττηθούμε πανηγυρικά διότι υπάρχει δεδικασμένο που δεν μας ευνοεί (Μάλτα εναντίον Λιβύης το 1982, και Τυνησία εναντίον Λιβύης το 1985). 
Με το σκοπιανό ο ελληνικός λαός προετοιμάζεται ψυχολογικά να δεχτεί την ακόμη πιο επονείδιστη ήττα από την Τουρκία, η οποία θα γίνει χωρίς να πέσει ούτε τουφεκιά και μάλιστα θα του πλασαριστεί ως επώδυνος αλλά αναγκαίος ιστορικός συμβιβασμός για χάρη της ειρήνης και της ασφάλειας.  

Τα ίδια παπαγαλάκια που σήμερα αναμασούν τα βλακώδη επιχειρήματα υπέρ των Σκοπιανών παραχαρακτών της Ιστορίας, αύριο θα λένε παρόμοια επιχειρήματα υπέρ των Τούρκων. 
Ότι π.χ. δεν είναι δίκαιο να είναι ελληνικό όλο το Αιγαίο και οι Τούρκοι να έχουν μόνο 2-3 νησάκια. Ότι δεν είναι δίκαιο να αξιώνουμε να έχουμε όλη δική μας την τεράστια υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου και να μη δίνουμε και στους Τούρκους ένα μεγάλο κομμάτι.
 Ότι εμείς που φωνάζαμε ανέκαθεν υπέρ της διεθνούς νομιμότητας πρέπει να αποδεχτούμε τη δυσμενή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου και να το βουλώσουμε. Ότι δεν αξίζει να πάμε να πεθάνουμε για μερικά βράχια μέσα στη θάλασσα και για μερικά κυβικά μέτρα φυσικό αέριο. Ότι δεν πρέπει να αφήνουμε να διαιωνίζονται τα προβλήματα με τον ανατολικό γείτονά μας και να δαπανούμε δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς, και άλλα τέτοια αρκούντως «προοδευτικά». Και θα κάνει και ειδική ενημερωτική εκπομπή η ΕΡΤ που θα μας λέει με το στόμα των φιλοκυβερνητικών προπαγανδιστών δημοσιογράφων τι καλά που θα είναι να τα δώσουμε όλα στους Τούρκους και να ησυχάσουμε από τις καθημερινές προκλήσεις και τις τριβές που μπορεί να καταλήξουν σε ένα θερμό επεισόδιο.  

Οι ξένοι μας μετρούν και μας ζυγίζουν προσεκτικά αυτές τις μέρες για να δουν τις αντιδράσεις μας. Αν αποδεχτούμε παθητικά την ήττα μας στο σκοπιανό, αν σκύψουμε το κεφάλι μοιρολατρικά, αν χάσουμε το κουράγιο μας και την πίστη μας, τότε να είστε απολύτως βέβαιοι ότι θα ακολουθήσει σύντομα το ξεπούλημα των υδρογονανθράκων μας, του τεράστιου φυσικού πλούτου που αποτελεί ουσιαστικά τη μόνη μας ελπίδα για έξοδο από τη φάση της μακράς χρεοκοπίας που βιώνουμε τα τελευταία 10 χρόνια.
 Είτε θα σώσουμε τη Μακεδονία και την εθνική μας αξιοπρέπεια, είτε θα χάσουμε και αυτή και την υφαλοκρηπίδα μας λίαν συντόμως. Επομένως, ασχέτως με το αν η συμφωνία των Πρεσπών κυρωθεί σήμερα από την ελληνική Βουλή ή όχι, οφείλουμε ως Έλληνες να πάρουμε το μάθημα που μας δίνει η ξεδιάντροπη προδοσία της Μακεδονίας, και να αντιληφθούμε τη βαρύτητα της ψήφου μας αλλά και την τεράστια σημασία που έχει να παραμένουμε αταλάντευτοι στην υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων. 

Υ.Γ. Μπορεί να υπάρχουν ακόμη διαφορετικές απόψεις σχετικά με το αν στο συλλαλητήριο της 20ής Ιανουαρίου ήμασταν 60.000 άτομα όπως λέει η αστυνομία ή 600.000 άτομα όπως διατείνονται άλλοι, αλλά γνωρίζουμε επακριβώς πόσα άτομα στηρίζουν την αντίθετη άποψη, αυτή του Τσίπρα και του Κοτζιά – είναι οι 158 καλλιτέχνες που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, οι οποίοι συνυπογράφουν ένα εμετικό κείμενο υποστήριξης της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να φανεί ότι υπάρχει ζωή και στο αντίπαλο στρατόπεδο από εκείνο των «εθνικιστών» και των «φασιστών».

Stirlitz

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube