REAL TIME |

Weather Icon

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Στη μνήμη του ηγέτη, ευεργέτη και φιλανθρώπου Ν.Μούγιαρη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Στη μνήμη του ηγέτη, ευεργέτη και φιλανθρώπου Ν.Μούγιαρη
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στη μνήμη του ηγέτη, ευεργέτη και φιλανθρώπου Νίκου Μούγιαρη θα είναι αφιερωμένη η παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη, η οποία θα λάβει χώρα στις 23 Φεβρουαρίου 2019.

Ο Νίκος Μούγιαρης, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις απεβίωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 4 Ιανουαρίου 2019, στο σπίτι του στο Μανχάταν. Ο θάνατός του προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στην ομογένεια, στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Οι ώρες και οι ημέρες που μεσολάβησαν από την μοιραία εκείνη στιγμή μέχρι και σήμερα παρείχαν τη δυνατότητα σε όσους έχουν ευεργετηθεί από τη γενναιοδωρία του να αποκαλύψουν για πρώτη φορά τις δωρεές που έχουν λάβει και να εξάρουν το σπάνιο του χαρακτήρα του ηγέτη και οραματιστή Νίκου Μούγιαρη.
Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης της «Μήδεια» Λεωνίδας Λοϊζίδης στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Face Book το πρωί του Σαββάτου, 5 Ιανουαρίου 2019 εξέφρασε την θλίψη για το θάνατο του ευεργέτη της οικογένειάς του και τόνισε ότι ο Νίκος Μούγιαρης τους προσκάλεσε να έρθουν στην Αμερική και μαζί με την ηθοποιό σύζυγό του Ευτυχία Λοϊζίδη να υλοποιήσουν το όραμά του για τη δημιουργία του Θεατρικού Τμήματος.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο Νίκος Μούγιαρης δεν ήταν μόνο ο οραματιστής, ο εμπνευστής και ο ιδρυτής, αλλά και ο μέγας χορηγός του Θεατρικού Τμήματος του Παγκυπρίου Συνδέσμου.
Το Θεατρικό Τμήμα είναι το νεότερο και το συνάμα το έκτο τμήμα του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής και έχει εκπλήξει ευχάριστα το ομογενειακό και το ευρύτερο αμερικανικό κοινό με τις αρχαίες τραγωδίες που ανέβασε στη σκηνή με σκηνοθέτη το Λεωνίδα Λοϊζίδη.
Στην παράσταση, όπως ανέφερε ο Λεωνίδας Λοϊζίδης στο ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τις «Αναμνήσεις» αναμένεται να συμμετάσχουν είκοσι πέντε καταξιωμένοι ομογενείς και Αμερικανοί ηθοποιοί και τέσσερις μουσικοί.
Αναφερόμενος στην νέα παράσταση επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Ευριπίδη και συνάμα ένα από τα πιο επίκαιρα.
«Η Μήδεια είναι το μεγαλύτερο και αγριότερο παραμύθι που επινοήθηκε ποτέ για τον έρωτα. Εικοσιπέντε ηθοποιοί και τέσσερις μουσικοί θα ξεδιπλώσουν τις υποκριτικές τους ικανότητες και θα προσφέρουν το δικό τους πετραδάκι στο μωσαϊκό του Ελληνοαμερικανικού Πολιτισμού», επεσήμανε ο κ. Λοϊζίδης εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για τον πρόεδρο του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής Φίλιπ Κρίστοφερ και τον μέγα ευεργέτη, οραματιστή και εμπνευστή του Θεατρικού Τμήματος, τον αείμνηστο Νίκο Μούγιαρη.
Ερωτηθείς για το έργο επεσήμανε: «Δύο φορές βάρβαρη η Μήδεια, από καταγωγή και από έρωτα». Δύο όψεις έχει ο έρωτας: τη «βάρβαρη», τη βυθισμένη στον πόνο και στο σκοτάδι αλλά και την ονειρική, την ηδονική, την ιδανική.
Μέσα από το μύθο της Μήδειας, όπως αυτός παρουσιάζεται στο έργο του Ευριπίδη αλλά και μέσα από ένθετα στα στάσιμα του έργου κείμενα και ποιήματα αρχαιοελληνικής γραμματείας, η παράσταση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής επιθυμεί να μιλήσει για το ανεξήγητο του έρωτα. Γι’ αυτό το «μέγα κακό που σπαράζει τους ανθρώπους».
Για τον πόθο που είναι δεμένος με τον πόνο, για τους όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης που δίνονται για να καταπατηθούν, για την προδοσία, την εκδίκηση, την καταστροφή. Γι’ αυτό το τρομακτικό πέρασμα από το φως στο σκοτάδι της βαρβαρότητας του έρωτα. Γιατί «δεν υπάρχει οργή πιο φοβερή και αθεράπευτη από αυτήν που γεννιέται ανάμεσα σε ανθρώπους που είχαν αγαπηθεί», κατέληξε ο κ. Λοϊζίδης.
H παράσταση θα λάβει χώρα στο Queens Theatre on the Park. Για κρατήσεις θέσεων κάντε κλικ στο https://www.hellenism.me/medea/ ή τηλεφωνήστε στο  ( 917 ) 854 -9577
Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube