Weather Icon

Τι αλλάζει στη ενεργειακή σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου

Τι αλλάζει στη ενεργειακή σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει από την Κυριακή, ο υπουργός ενέργειας Γ. Σταθάκης, ο οποίος και θα συμμετάσχει τη Δευτέρα στο ευρεία υπουργική διάσκεψη υπουργών ενέργειας της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου, στην οποία θα εκπροσωπηθούν συνολικά επτά χώρες της περιοχής: μαζί με την Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη και η Αίγυπτος.
Η υπουργική συνάντηση στο Κάιρο, πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Αιγύπτου που στοχεύει στην ίδρυση του East Mediterranean Gas Forum. Μέσω του φόρουμ επιδιώκεται να προωθηθεί η συνεργασία των κρατών της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου γύρω από το φυσικό αέριο, από την έρευνα και παραγωγή μέχρι την διαμετακόμιση και την ενεργειακή ασφάλεια.
Το ενδιαφέρον με το forum είναι πολλαπλό και εντείνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι αποτελεί την πρώτη πολυμερή συνάντηση μετά τα αρνητικά αποτελέσματα της γεώτρησης που πραγματοποίησε η ExxonMobil στο οικόπεδο της Δελφύνης. Μάλιστα ο κύπριος υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος επίσης θα μεταβεί στο Κάιρο, είχε εχθές συνάντηση στο Άμπου Ντάμπι με τον υφυπουργό εξωτερικών αρμόδιο για θέματα ενεργειακών πόρων των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον.

Για τη συνέχεια capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube