REAL TIME |

Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 9 Ιανουαρίου 2019

Κόλπα της τελευταίας στιγμής από τον Ζαεφ, με παραπομπή σε «Μακεδονική Ταυτότητα»

Μια σειρά προβληματικών για την Ελλάδα αλλαγών στις συνταγματικές τροποποιήσεις ώστε να γίνουν αποδεκτές από τους Αλβανούς της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι έχει συμφωνήσει ο Ζ. Ζαεφ ενόψει την σημερινής τελικής συνεδρίασης της Βουλής που θα εγκρίνει τις τροποποιήσεις του Συντάγματος πριν η Συμφωνία των Πρεσπών οδηγηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ της ΠΓΔΜ ο κ. Ζάεφ ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει τρεις αλλαγές ,που για να ικανοποιήσουν το αίτημα των Αλβανών για την διακριτή διαφοροποίηση της αλβανικής οντότητας ,τελικά καταλήγουν στην προβολή και κατοχύρωση της διαφορετικής «μακεδονικής ταυτότητας» που δεν αφορά ούτε ταυτίζεται με την ιδιότητα του πολίτη/εθνικότητα της γειτονικής χώρας. Και οι κινήσεις αυτές συνδέονται βεβαίως με την υιοθέτηση του όρου «Μακεδονική» που προστίθεται στο «Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας» ως αναφορά στην εθνικότητα, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών και της σχετικής συνταγματικής αλλαγής.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube