Weather Icon

Οι Κούρδοι στο Β. Ιράκ έβαλαν φωτιά σε στρατιωτική βάση των Τούρκων

Οι Κούρδοι στο Β. Ιράκ έβαλαν φωτιά σε στρατιωτική βάση των Τούρκων

Σήμερα το μεσημέρι, εξαγριωμένο πλήθος εισέβαλε στη στρατιωτική βάση που διατηρεί ο τουρκικός στρατός στην περιοχή Ντούχοκ, κοντά στην κωμόπολη Σελαζίτσα, του Νοτίου Κουρδιστάν (Β. Ιράκ), από την οποία συντονίζονται οι επιθέσεις εναντίον ανταρτών του ΡΚΚ στον ορεινό όγκο που παρεμβάλλεται μεταξύ του όρους Κανδηλίου και των τουρκο-ιρακινών συνόρων.
Το εξαγριωμένο πλήθος εισέβαλε στη βάση και πυρπόλησε στρατιωτικά οχήματα και εγκαταστάσεις, διαμαρτυρόμενο για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, από τους οποίους μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους είκοσι χωρικοί της περιοχής.

Κουρδικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το εξαγριωμένο πλήθος συνέλαβε Τούρκους στρατιώτες, ενώ τα γεγονότα τα μεταδίδουν και αγγλικά τηλεοπτικά συνεργεία.
Σύμφωνα με το Rojnews, το προσωπικό της βάσης έχει μεταφερθεί σε άλλο χώρο, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.
Το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε είναι από κουρδικές πηγές, ενώ το γεγονός ομολόγησε και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο ανακοίνωσε ότι “Το ΡΚΚ έκανε προβοκατόρικη επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης μας στο βόρειο Ιράκ. Από την επίθεση κάποια οχήματα και υλικά υπέστησαν φθορές”..


Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube