Weather Icon
Γενικά θέματα 6 Ιανουαρίου 2019

Το μικρό οικονομικό θαύμα της Τσεχίας

Το μικρό οικονομικό θαύμα της Τσεχίας
Μπορεί η Γερμανία να θεωρείται “οικονομική ατμομηχανή” της Ευρώπης, αλλά η στατιστική δείχνει ότι το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στη γειτονική Τσεχία. Ποιό είναι το μυστικό της επιτυχίας;
Είναι μια συνηθισμένη μέρα στη Μλάντα Μπολέσλαβ, μία πολυσύχναστη κωμόπολη 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πράγας, έδρα της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας Σκόντα. Από νωρίς το πρωί χιλιάδες άνθρωποι κατακλύζουν τους δρόμους πηγαίνοντας στη δουλειά τους. Η Σκόντα, που από το 1991 ανήκει στον όμιλο Φολκσβάγκεν, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, με παραδοσιακό εξαγωγικό προσανατολισμό και πολύτιμη συνεισφορά στο ΑΕΠ. Ο Μπόνταν Βόιναρ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας και αρμόδιος για το ανθρώπινο δυναμικό, δηλώνει στη DW ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια η Σκόντα καταγράφει αύξηση του εργατικού δυναμικού κατά 40%, φτάνοντας τους 35.000 εργαζόμενους (συμπεριλαμβανομένων πάντως εκείνων που έχουν σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου).

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube