REAL TIME |

Weather Icon

Τα κείμενα και η αλήθεια για την «Μακεδονική Ταυτότητα», πίσω από τους πανηγυρισμούς

Τα κείμενα και η αλήθεια για την «Μακεδονική Ταυτότητα», πίσω από τους πανηγυρισμούς

Με όλη την διεθνή κοινότητα να μην κρύβει τον ενθουσιασμό της για το μεγάλο, προτελευταίο βήμα, επίλυσης ενός διμερούς προβλήματος με σοβαρές περιφερειακές διαστάσεις, που έγινε χθες με την ολοκλήρωση εκ μέρους της ΠΓΔΜ των διαδικασιών για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και καθώς η Αθήνα διευκόλυνε με κάθε τροπο τον Ζ. Ζάεφ, είναι πλέον δύσκολη η κάθε συζήτηση για τα νέα γκρίζα σημεία και τις υποθήκες που ενέγραψε αυτή η διαδικασία των συνταγματικών τροπολογιών στην «Βόρεια Μακεδονία» όπως σύντομα θα ονομάζεται η χώρα.

Μετά από πολλά παζάρια της τελευταίας στιγμής ο κ. Ζάεφ εξασφάλισε όχι απλώς 80 αλλά 81 ψήφους στην Βουλή ,όπως αναμένονταν ,καθώς ηταν σαφές από την αρχή της διαδικασίας ότι μια τόσο σημαντική απόφαση δεν θα τινάζονταν στον αέρα λόγω των ενστάσεων ενός η δυο βουλευτών του μικρότερου αλβανικού κόμματος. 

Έτσι πλέον η κυβέρνηση Ζάεφ με τις ευχές και την θερμή ενθάρρυνση όλης της διεθνούς κοινότητας θα ενημερώσει την Ελλάδα ότι πλέον απομένει στην ίδια να κυρώσει την Συμφωνία και μετά την ολοκλήρωση της επικύρωσης της ,να τεθεί σε ισχύ , δρομολογώντας έτσι την λύση ενός προβλήματος που στην σύγχρονη φάση του διαρκεί 28 χρόνια… Αμέσως μετά θα έρθει προς κύρωση και το Πρωτόκολλο Ένταξης στο ΝΑΤΟ με την νέα ονομασία «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας»…

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube