REAL TIME |

Δημόσια Διοίκηση , Ελλάδα 2 Ιανουαρίου 2019

Ιατρικός τουρισμός: Ποιος επιτέλους θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει μια αποτελεσματική πολιτική;

Ιατρικός τουρισμός: Ποιος επιτέλους θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει μια αποτελεσματική πολιτική;
Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει αρχίσει να αναδεικνύεται σε προορισμό εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ανάμεσα  στις οποίες ο τουρισμός υγείας μοιάζει να είναι αυτός με τις μεγαλύτερες προοπτικές. Και αυτό γιατί έχει δυνατότητα ανάπτυξης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ παράλληλα συνεπάγεται επενδύσεις σε νέους τομείς, εμπλουτισμό του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, ποιοτική βελτίωση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος μέσω της τόνωσης της λειτουργίας των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και των αεροπορικών εταιρειών.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα έσοδα της αγοράς ιατρικού τουρισμού αγγίζουν ιδιαίτερα υψηλά ποσά σε ετήσια βάση με συνεχώς αυξητικές τάσεις. Ήδη, χώρες όπως η Ινδία, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη, η Κόστα Ρίκα, το Ισραήλ, η Πολωνία και η Τουρκία έχουν αντιληφθεί τις δυνατότητες κέρδους και συνεχώς επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον τομέα αυτό, δημιουργώντας νέες υποδομές. Μάλιστα, η γειτονική Τουρκία έχει έσοδα πάνω από 4 δισ. τον χρόνο, έχει δημιουργήσει ελεύθερες ζώνες χωρίς φορολογία, και μάλιστα γνωστή τουρκική αεροπορική εταιρεία παρέχει πακέτα προσφορών ιατρικού τουρισμού.

Για τη συνέχεια capital

(Σημ. Καλό το άρθρο αλλά δεν περιέχει καμία πρόταση, οι διαπιστώσεις είναι για τους δημοσιογράφους και οι πολιτικές για τους πολιτικούς.
 Δεν διάβαζουμε καμία συγκεκριμένη πολιτική πρόταση.) 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube