REAL TIME |

Δημόσια Διοίκηση , Διαφθορά 6 Ιανουαρίου 2019

Γραμμένοι στα αρχεία του Κράτους

Γραμμένοι στα αρχεία του Κράτους
Από το 2011 έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω πως το πρόβλημα του ελληνικού κράτους είναι η μη κυβερνησιμότητά του. Σαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο στρίβοντας το τιμόνι δεν υπακούουν οι ρόδες ή, στην καλύτερη περίπτωση, υπακούουν μετά από δύο ώρες. Μπορεί να οδηγηθεί, ακόμα κι αν ο οδηγός είναι ο πιο έμπειρος του κόσμου; Με τίποτε!
 
Ας πούμε, λοιπόν ότι ένας σοβαρός άνθρωπος με γνώσεις και μεράκι διορίζεται Διευθυντής των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Ηράκλειο. Κατεβαίνει στο υπόγειο, βλέπει τα χαρτοκιβώτια στο πάτωμα και του σηκώνεται η τρίχα. Αν έπρεπε να πάρεις μια ανάλογη απόφαση στην εταιρεία σου, που πρωτοανέλαβες αποθηκάριος, ας πούμε, τι θα έκανες; Θα παράγγελνες αμέσως μεταλλικά ράφια, κάνοντας αμέσως μια έρευνα αγοράς. Θα ρωτούσες και 3-4 αξιόπιστους ανθρώπους της αγοράς για τη φερεγγυότητα κάποιων τοπικών προμηθευτών και σε μια ώρα το πολύ θα είχες εικόνα και τιμές. Τα ράφια, την ίδια μέρα, θα ήταν στην εταιρεία, και τα κιβώτια ασφαλή, από πλημμύρα τουλάχιστον. Και πληρωμένα από το κονδύλι “έκτακτα έξοδα”.
Για τη συνέχεια MarketNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube