Weather Icon

Μεθοδεύσεις συμμορίας – Ν. Μανιαδάκης: Η κατάθεση ενός μάρτυρα ότι έλαβα χρήματα χρησιμοποιήθηκε για να μου ασκηθεί πίεση

Μεθοδεύσεις συμμορίας – Ν. Μανιαδάκης: Η κατάθεση ενός μάρτυρα ότι έλαβα χρήματα χρησιμοποιήθηκε για να μου ασκηθεί πίεση
  • Εξωτερική άποψη του εργοστασίου της Novartis στην Αθήνα (φωτ.: EPA / Alexandros Vlachos)
Ο Νίκος Μανιαδάκης, μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας στην πολύκροτη υπόθεση Novartis, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων κατήγγειλε ότι οι δικαστικές αρχές του έκαναν επίμονες ερωτήσεις για τους κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα. «Μού ζητήθηκε να γνωρίσω αν έχουν λάβει αμοιβές, το αρνήθηκα και το αρνούμαι, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τίθεται υπό καθεστώς πίεσης για να ομολογήσει». Μού ζητήθηκε, συνέχισε, υπό καθεστώς πίεσης, να πω τι είχε κάνει ή δεν είχε κάνει το τάδε πολιτικό πρόσωπο. «Μού καταστρέφουν τη ζωή, την τιμή την υπόληψή μου, με έχουν ελέγξει επανειλημμένα» σημείωσε.

«Δεν γνώριζα τίποτα… Ενδεχομένως αυτό δεν ικανοποίησε, αλλά ήταν η αλήθεια. Ξαφνικά ένας από τους άλλους δύο μάρτυρες, τους γνωρίζω λόγω κακού συντονισμού, λέει στις αρχές πως γνωρίζει ότι έχω λάβει χρήματα από τη Novartis για να επηρεάσω την πολιτική υγείας της χώρας, και αυτό χρησιμοποιήθηκε για να μού ασκηθεί πίεση. Δυσαρέστησα…» σχολίασε ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με το Νίκο Μανιαδάκη «είμαι κατηγορούμενος επειδή ένας άλλος μάρτυρας αορίστως είπε ότι πήρα 120.000 ευρώ… Δεν γνωρίζω κανέναν που έχει κάνει έκνομη πράξη, είμαι καθηγητής, τεχνοκράτης, που πήγα να βοηθήσω τη χώρα μας». Παράλληλα, αποσαφήνισε ότι από το 2010 έως και το 2015, είχε κληθεί ως καθηγητής και ως τεχνοκράτης με διάφορες ηγεσίες του υπουργείου Υγείας.
Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, ο Ν. Μανιαδάκης τόνισε πως είχε ενημερώσει τις ανακριτικές αρχές πως θα εγκατασταθεί στο εξωτερικό, διευκρινίζοντας όμως πως θα επιστρέψει όποτε του ζητηθεί, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως οι εισαγγελείς φρόντιζαν την διαδικασία για να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων στην Ισπανία. Σχετικά με τη δίωξη που του ασκήθηκε για παθητική δωροδοκία υποστήριξε ότι έχει ελεγχθεί από όλους τους μηχανισμούς της χώρας σε βάθος δεκαετίας και δεν έχει βρεθεί τίποτα μεμπτό.

Ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis στον ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube