Weather Icon

Υπήρξε συνδρομή από τις ΗΠΑ στις παρανομίες της Άγκυρας: Τουρκική άσκηση στο Καστελόριζο

Υπήρξε συνδρομή από τις ΗΠΑ στις παρανομίες της Άγκυρας: Τουρκική άσκηση στο Καστελόριζο

Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ

 Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η επιβεβαίωση και μάλιστα από τους ίδιους τους Αμερικανούς ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS PORTER συμμετείχε κανονικά στην παράνομη άσκηση την οποία πραγματοποίησε χθες η Τουρκία στην περιοχή του Καστελόριζου. Η άσκηση είχε αναγγελθεί στις 27 Δεκεμβρίου με την Navtex 1427/18 η οποία ανέφερε ότι «Διμερής ναυτική άσκηση θα διεξαχθεί από τουρκικές και συμμαχικές ναυτικές μονάδες στις 3 Ιανουαρίου» στην περιοχή η οποία αποτυπώνεται στον χάρτη και αφορά την θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου.
Περιοχή στην οποία η ευθύνη για έκδοση NAVTEX ανήκει στην Ελλάδα και είναι περιοχή εντός του FIR Αθηνών και εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση (SRR).
 Το μεσημέρι της Πέμπτης το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την άσκηση όπου βεβαίως δόθηκε απάντηση στην αινιγματική αναφορά σε «συμμαχική ναυτική μονάδα», καθώς επρόκειτο για το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS PORTER.
Για τη συνέχεια HellasJournal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube