Weather Icon

Αύξησαν τους φόρους για να μεγαλώσουν το κράτος

Την ξεκάθαρη προτίμηση της κυβέρνησης να πετυχαίνει δημοσιονομικούς στόχους μέσω της –ευκολότερης πολιτικά– αύξησης των φόρων αντί της –δυσκολότερης πολιτικά αλλά περισσότερο αποτελεσματικής οικονομικά– μείωσης των κρατικών δαπανών αναδεικνύουν ανάγλυφα τα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μάλιστα, ενώ χρόνο με τον χρόνο η κυβέρνηση προχωρούσε σε ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση φόρων προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του τρίτου Μνημονίου, προχωρούσε παράλληλα και στην αύξηση των κρατικών δαπανών προκειμένου να μη γίνει πολιτικά δυσάρεστη στον χώρο του κράτους, με τον οποίο θεωρεί ότι διαθέτει προνομιακή εκλογική σχέση.
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά των παραπάνω:
– Στο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2014 το σύνολο των φορολογικών εσόδων που εισέπραξε το Δημόσιο ανερχόταν στα 44,26 δισ. ευρώ.
– Στον Προϋπολογισμό του 2018, για την εκτέλεση του οποίου δεν έχουν ακόμη εκδοθεί τα τελικά στοιχεία, προβλέπεται ότι τα συνολικά φορολογικά έσοδα θα ανέλθουν στα 48,83 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube