Weather Icon

Επιστολή Πατριάρχη Αντιοχείας προς Φανάρι: είναι παράλογο να επιχειρείς να σταματήσεις ένα σχίσμα με τίμημα την ενότητα της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας….

Επιστολή Πατριάρχη Αντιοχείας προς Φανάρι: είναι παράλογο να επιχειρείς να σταματήσεις ένα σχίσμα με τίμημα την ενότητα της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας….

Ο Πατριάρχης Ιωάννης 10ος της μαρτυρικής Εκκλησίας Αντιόχειας και πάσης Ανατολής κι αδελφός του Μάρτυρα Παύλου Γιαζίζι Επισκόπου Χαλεπίου Βερροίας και Αλεξανδρέττας έγραψε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι είναι παράλογο να σταματήσει ένα σχίσμα με τίμημα την ενότητα του Ορθοδόξου κόσμου.
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιωάννης 10ος της Αντιόχειας προέτρεψε τον Βαρθολομαίο να σταματήσει τη διαδικασία χορήγησης Αυτοκεφαλίας μέχρι να βρεθεί μια παντορθόδοξη λύση στην ουκρανική κρίση, αναφέρει το Patriarchia.ru.

Απαντώντας στο αίτημα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να αναγνωρίσει την νεοσύστατη ψευδο-ενωτική εκκλησία , ο Πατριάρχης Ιωάννης 10ος της Αντιόχειας έγραψε: «Θέλουμε να δούμε να ενισχύεται και να εδραιώνεται η ενότητα του ορθόδοξου κόσμου. Από την επιστολή σας, διαφαίνεται ότι αποφασίσατε να συνεχίσετε τη διαδικασία χορήγησης Αυτοκεφαλίας … Επομένως, σας καλούμε να μην λάβετε αποφάσεις που δεν υποστηρίζονται από τη συναίνεση των αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών. Δεν είναι λογικό να σταματήσουμε ένα σχίσμα με τίμημα την ενότητα του Ορθοδόξου κόσμου. “

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «το πιο χρήσιμο πράγμα για την ειρήνη στην Εκκλησία, την ενότητά της και για τους κοινούς ορθόδοξους μάρτυρες στον κόσμο μας σήμερα είναι να σταματήσει και να αναβληθεί αυτή τη διαδικασία μέχρι να μελετηθεί το πρόβλημα της Ουκρανίας και να βρεθεί μια πανορθόδοξη λύση. “

“Ως εκ τούτου, ζητάμε από την Παναγιώτητά σας να καλέσετε τους αδελφούς σας προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών να μελετήσουν αυτά τα θέματα, να προστατεύσουν την Εκκλησία μας από τον κίνδυνο, που δεν οδηγεί στην ειρήνη και την αρμονία ούτε στην Ουκρανία ούτε στον Ορθόδοξο κόσμο”….

«Η αγάπη μας για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας και την αγαπημένη σας Αγιοσύνη μας ωθεί να γράψουμε αυτά τα λόγια με την ελπίδα να δούμε τον ορθόδοξο κόσμο ενωμένο ειδικά στην θαυμάσια εποχή μας, που αποφέρει μάρτυρες της Αλήθειας του Κυρίου μας Ιησού, που σαρκώθηκε για χάρη της σωτηρίας του κόσμου, ” τόνισε.

Όπως ανέφερε ο ίδιος η Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας δικαιοδοσίας Μόσχας και η Εκκλησία Λευκορωσίας είπαν ότι δεν θα έρθουν σε επαφή με τη νεοσυσταθείσα εκκλησία. Οι επισκοπικοί Σύνοδοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας Σερβίας και της Πολωνίας δεν αναγνώριζαν τη νομιμοποίηση του σχίσματος στην Ουκρανία από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και ο προκαθήμενος της ROCOR καταδίκασε επίσης τη δράση του Φαναρίου κατά των Ορθοδόξων Ουκρανών. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δραστηριότητες της Κωνσταντινούπολης στην Ουκρανία θα “επιδεινώσουν μόνο τη διαφωνία μεταξύ των πιστών”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube