REAL TIME |

Weather Icon

Άγκυρα: «Τουρκική» η υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου – Σιωπά η Αθήνα

Άγκυρα: «Τουρκική» η υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου – Σιωπά η Αθήνα

Του Νίκου Μελέτη

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την έκδοση της τουρκικής NAVTEX για σεισμικές έρευνες του Barbaros στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, από την Αθήνα υπάρχει παράξενη σιωπή, ενώ στην αντίδραση της Λευκωσίας η Τουρκία απαντά προκλητικά ότι όλη η περιοχή των ερευνών αφορά τουρκική υφαλοκρηπίδα.
Αν και το Barbaros χθες κινούνταν βορειοδυτικά της Κύπρου (σύμφωνα με ελληνικές στρατιωτικές πηγές) η τουρκική NAVTEX δεν μπορεί να μένει αναπάντητη καθώς αφορά μια από τις πιο κρίσιμες περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και για τον λόγο αυτό εξάλλου στοχοποιείται και από την τουρκική πλευρά.
Καθώς η NAVTEX έχει δημοσιευθεί και στο NAVAREA III εφόσον δεν εκδίδεται ελληνική αναγγελία η οποία να την χαρακτηρίζει άκυρη και να δηλώνει ότι η περιοχή αφορά σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, επιχειρείται ένα άτυπο τετελεσμένο και δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση ότι η Ελλάδα αποδέχεται την τουρκική NAVTEX.

για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube