Weather Icon

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στέλνει το Barbaros η Άγκυρα

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στέλνει το Barbaros η Άγκυρα
Του Νίκου Μελέτη

Βαθιά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. εκεί που εκτείνεται κατά την τουρκική θεωρία η «γαλάζια πατρίδα», στέλνει το ερευνητικό σκάφος Barbaros για σεισμογραφικές έρευνες η Τουρκία, δείχνοντας αποφασισμένη όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα.
Νωρίς το πρωί (στις 09.37 π.μ.), και αφού είχαν προηγηθεί οι δημόσια διατυπωμένες απειλές της τουρκικής ηγεσίας από τον Ταγίπ Ερντογάν και τον ΑΓΕΕΘΑ Χ. Ακάρ ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και χθες από τον ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν NAVTEX 0017/19, με την οποία ανακοινώνουν την διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών από το Barbaros Hayreddin PAŞA, και τα συνοδευτικά M/V TANUX-1 και R/V Apollo Moon από σήμερα Πέμπτη μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που επικαλύπτει τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ και μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube