Weather Icon

Στον ΟΗΕ η καταγγελία της Κύπρου για τις παράνομες έρευνες του Barbaros

Του Νίκου Μελέτη
Ως επίσημο έγγραφο της Γ.Σ. του ΟΗΕ κυκλοφορεί η επίσημη καταγγελία της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις παράνομες έρευνες του Barbaros εντός της κυπριακής ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, δίνοντας πλέον άλλη διάσταση στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων εις βάρος της Κύπρου.
Σύμφωνα με την επιστολή που υπογράφεται από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβη Κορνήλιο Κορνηλίου, η Κύπρος δηλώνει ότι τέτοιες κινήσεις είναι παράνομες διότι παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και συνιστούν απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή. Επίσης προειδοποιεί ότι όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλεγεί από το τουρκικό ερευνητικό «ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία».
Μια κίνηση η οποία πρακτικά αποσκοπεί στο να μπλοκαριστεί η αξιοποίησή τους από ξένη εταιρεία ή από ξένο γεωτρύπανο που ίσως μισθωθεί από την Τουρκία.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube