Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Ιταλία 1 Ιανουαρίου 2019

Στην «κόλαση» των αγορών η Ιταλία, αναζητεί 37 δισ. σε 3 μήνες

Στην «κόλαση» των αγορών η Ιταλία, αναζητεί 37 δισ. σε 3 μήνες



Του Κωνσταντίνου Μαριόλη
Παρά το «κατόρθωμα» των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού της Ιταλίας να συμφωνήσουν αρχικά μεταξύ τους και εν συνεχεία με την Κομισιόν για να βάλουν τις δαπάνες του 2019 στην… κλίνη του Προκρούστη, τα βάσανα για τον Ματέο Σαλβίνι και τον Λουίτζι Ντι Μάιο δεν έχει τελειωμό. Διότι μπορεί να ψαλίδισαν τον προϋπολογισμό κατά 10,2 δισ. ευρώ με σκοπό να αποφύγουν την τύπου μνημονίου εποπτεία της «διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος», όμως μέσα στους πρώτες τρεις μήνες του έτους θα πρέπει να δανειστούν από τις αγορές 37,7 δισ. ευρώ για να ανανεώσουν κρατικούς τίτλους. 

Χωρίς την ποσοτική χαλάρωση σε ισχύ και με τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους να εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ιταλίας, η αποστολή της άντλησης κεφαλαίων με επιτόκια που δεν θα προκαλούν εκτροχιασμό – και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο – θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. 

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube