Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 4 Ιανουαρίου 2019

ΠΓΔΜ: Αγόρασε 240.000 διαβατήρια που αναγράφουν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (βίντεο)

ΠΓΔΜ: Αγόρασε 240.000 διαβατήρια που αναγράφουν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (βίντεο)
  • Ο Ζόραν Ζάεφ (φωτ.: EPA / Patrick Seeger)
Στην αγορά 240.000 καινούργιων διαβατηρίων που αναγράφουν την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» προχώρησε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με τηλεοπτικό κανάλι της χώρας. Όπως μετέδωσε το Alfa TV, η κυβέρνηση πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη αγορά μόλις λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας των συνταγματικών αλλαγών στη Βουλή των Σκοπίων, με τις οποίες η ονομασία της θα αλλάξει σε «Βόρεια Μακεδονία», όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alfa TV, μια τέτοια κίνηση δεν θα έπρεπε να γίνει, αφού η τελική ψηφοφορία αναμένεται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
«Παρόλο που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται (η τελική) ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές, που θα οδηγήσουν στην αλλαγή της ονομασίας του κράτους, αλλά και των προσωπικών εγγράφων των πολιτών, ένας μεγάλος αριθμός από πολλά κενά έντυπα για ‘μακεδονικά’ διαβατήρια βρίσκονται εν αναμονή στα τελωνεία», αναφέρει το ρεπορτάζ.
«Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Alfa TV, 240.000 έντυπα βρίσκονται σήμερα σε τακτική τελωνειακή διαδικασία», συνεχίζει επικρίνοντας την κυβέρνηση Ζάεφ: «Γιατί αγοράζονται έντυπα υπό αυτή τη μορφή, αφού το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αρκετά και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους; Γιατί το υπουργείο Εσωτερικών ξοδεύει χρήματα του προϋπολογισμού, αφού σε δέκα μέρες αναμένεται να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές»;
Στην απάντησή του το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας εξηγεί ότι «ακόμη και αν οι συνταγματικές αλλαγές ψηφιστούν στις 15 Ιανουαρίου, απαιτείται μια χρονική περίοδος για την αλλαγή των διαδικασιών και τις νομικές αλλαγές, καθώς και την έναρξη ισχύος των τροπολογιών», κάνοντας λόγο για «μεταβατική περίοδο» μέχρι την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών στην πράξη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube