Weather Icon

Διεθνής Διαφάνεια: Ραγδαία επιδείνωση της διαφθοράς στην Ελλάδα το 2018

Διεθνής Διαφάνεια: Ραγδαία επιδείνωση της διαφθοράς στην Ελλάδα το 2018

Κατά οκτώ θέσεις υποχώρησε η θέση της Ελλάδας το 2018 στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας που εξετάζει τα ζητήματα κρατικής διαφθοράς. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 67η θέση σε σύνολο 180 κρατών, ενώ στην ΕΕ η μόνη χώρα που σημειώνει χειρότερες επιδόσεις είναι η Βουλγαρία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς (CPI –Corruption Perception Index) το 2017 η Ελλάδα ήταν στην 59η θέση σε σύνολο 180 κρατών συγκεντρώνοντας 48 βαθμούς, ενώ φέτος συγκέντρωσε μόλις 45 και υποχώρησε στην 67η θέση. 
Στην έκθεσή της η Διεθνής Διαφάνεια, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «ο πρόσφατος διορισμός της επικεφαλής στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία εποπτεύει την εφαρμογή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, εγείρει ανησυχίες για σύγκρουση συμφερόντων, δεδομένου ότι υπήρξε διορισμένη, στενή σύμβουλος του πρωθυπουργού. Ο διορισμός τελικά αμφισβητεί την ίδια την ανεξαρτησία του θεσμικού οργάνου». 

για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube