Weather Icon

Gefira: Ο Soros… με τεχνάσματα Hitler θέλει να αλλάξει τον πληθυσμό της Ευρώπης

Το ότι ο Soros προσπαθεί να αντικαταστήσει τον αυτόχθονες πληθυσμούς της Ευρώπης με νέους από την Αφρική και την Ασία είναι σαφές, αναφέρει το Gefira
Μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλοί οικονομολόγοι αναλυτές προσπαθούσαν να απαντήσουν στο ερώτημα πως ο Hitler κατάφερε να χρηματοδοτήσει τις πολεμικές του επιχειρήσεις, να δώσει ώθηση στην οικονομία και να μειώσει την ανεργία. 
Σήμερα αυτό το σχέδιο είναι γνωστό, αναφέρει σε ανάλυσή του το Gefira.  
Το οικονομικό θαύμα του Führer έγινε πραγματικότητα εξαιτίας του προγράμματος Mefo υποσχετικοί τίτλοι. 
Οι τίτλοι ήταν η ιδέα του τότε προέδρου της Reichsbank, Hjalmar Schacht, και δεν χρησίμευαν μόνο για τη χρηματοδότηση του εξοπλισμού της Wehrmacht για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και για τη δημιουργία κρατικών θέσεων εργασίας, κάτι που διαφορετικά δεν θα ήταν εφικτό μέσω της κανονικής τη χρήση των χρηματαγορών και των κεφαλαιαγορών, δηλαδή την ετήσια αύξηση των αποταμιεύσεων στη Γερμανία.
Έτσι, το Ράιχ χρηματοδότησε τη βιομηχανία των εξοπλισμών, αποδεχόμενη τα χαρτονομίσματα που εξέδωσε η εικονική εταιρεία Metallurgische Forschungsgesellschaft GmbH (εξ ου και το όνομα Mefo) αντί να τα καταβάλει μετρητά. 
Η δημιουργία των χρημάτων ήταν σε πλήρη εξέλιξη από το 1934 έως το 1938 – το συνολικό ποσό των χαρτονομισμάτων που εκδόθηκαν τότε ήταν 12 δισεκατομμύρια. 
Η Reichsbank δήλωσε στις γερμανικές τράπεζες ότι ήταν διατεθειμένη να ανακατανείμει τα χαρτονομίσματα Mefo, επιτρέποντας έτσι στις τράπεζες να τα αποδεκτούν.
Λόγω της πενταετούς διάρκειάς τους, η εξόφληση των χαρτονομισμάτων έπρεπε να αρχίσει το αργότερο το 1939. 
Αυτό απειλούσε με τεράστιο πληθωρισμό την οικονομία. 
Από τη στιγμή που ο Schacht το είδε αυτό ως απειλή για το Reichsmark, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τον Υπουργό Οικονομικών του Ράιχ. 
Αλλά δεν βοήθησε και ο Schacht αντικαταστάθηκε γρήγορα από τον υπουργό Οικονομικών Walther Funk, ο οποίος δήλωσε ότι το Ράιχ δεν θα εξαργυρώσει τους τίτλους του Mefo, αλλά θα τα ανταλλάξει με ομόλογα του Ράιχ στην τράπεζα Reichsbank. 
Την εποχή του Funk, καταργήθηκε το αυτόνομο καταστατικό της Reichsbank, εθνικοποιήθηκε και ο πληθωρισμός εξερράγη με τέτοιο τρόπο, ώστε τα Mefo να έχουν φτάσει σε κυκλοφορία τα 60 δισ. Reichsmark. 
Για τη συνέχεια BankingNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube