Weather Icon

ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗ, ΤΗ ΛΗΣΜΩΝΑΤΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ


(και όταν νεκρή τη βρείτε από τα χέρια μας….!!)
Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Χιμάρα και το ομιχλώδες πλαίσιο στο οποίο αναπτύσσεται το θέμα, θα έλεγα ότι περισσότερο επιβεβαιώνουν την αγωνία των ελληνικών ΜΜΕ για να κρατήσουν αναμμένα τα φώτα τους στο θέμα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, επειδή γνωρίζουν τι θα συμβεί την επόμενη μέρα αφού σβήσουν τα φώτα τους! Και αυτό είναι αλήθεια, ανεξαρτήτως που μέσα στη βαρυχειμωνιά αυτά ρίχνουν μόνο φως (και όχι ζεστασιά) για να εμποδίσουν όσο μπορούν το σκότος να μη ενωθεί ή προστεθεί στη βαρυχειμωνιά της λησμονιάς μας. Παράλληλα αυτά θέλουν θέμα που πουλάει. Συνεπώς δεν ψάχνουν πολύ να βρουν το σύμπλεγμα των αιτιών της κατάστασης. Αυτό που πουλάει είναι απλώς «ο κακός Αλβανός» και έναντι αυτού απαγορεύουν να δουν τους δικούς μας ενόχους, οι οποίοι είναι πολύ δυστυχώς, περισσότερο επικίνδυνη για τις τύχες του τόπου μας, από τους «κακούς Αλβανούς».
Σωστή η διαπίστωση των απλών ανθρώπων ότι προκάλεσαν μεγαλύτερη ζημιά στον τόπο μας, από τον πιο χειρότερο εχθρό!

Παρά την ευγνωμοσύνη προς τα ΜΜΕ, θα έλεγα ότι γενικώς η Ελλάδα στο εθνικό μας θέμα, ή κινείται με αυθορμητισμό, ή όπως η φλόγα του αχύρου! 
Δεν διακατέχεται από μια δεδομένη στρατηγική και ξεκάθαρους στόχους. Τόσο το περισσότερο όταν το εθνικό αυτό θέμα μετατρέπεται σε μέσο εσωκομματικής εκμετάλλευσης στην Αθήνα, σε μέσο διακρατικής ισορροπίας και αμοιβαίου οφέλους, ή ως μαύρη τρύπα γνωστών οικονομικών συμφερόντων. 
Επίσης, ο ερασιτεχνισμός, η επιπολαιότητα, η έλλειψη σοβαρότητας, η προχειρότητα, τα πολυσχιδή φλερτ και συμφέροντα που αναπτύσσουν με την αλβανική πλευρά κλπ, των δικών μας πολιτικών εκπροσώπων προσφέρουν αρνητικές υπηρεσίες στον τόπο μας, είτε παγιδεύοντας την προοπτική του, είτε την ίδια την ελληνική πλευρά.
Είδαμε σήμερα την ειρωνεία του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας στην δήλωση της προηγούμενης ημέρα του Υπουργείου μας Εξωτερικών, με την οποία καταδικάζει την νέα μεθόδευση της αλβανικής κυβέρνησης για την οικονομική αποκλήρωση και τη δημογραφική και εθνική αλλοίωση της περιοχής της Χιμάρας.
 Το αλβανικό ΥΠΕΞ ισχυρίζεται ότι η σχετική απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης δεσμεύει για σταθερή τουριστική ανάπτυξη κρατικές εκτάσεις και όχι ιδιωτικές (!!!) και το πράττει δήθεν για να παρεμποδίσει την συνέχιση της υφαρπαγής από τα αρπαχτικά του μαύρου χρήματος. (!!!) 
Ξεκινώντας απ΄ αυτή την «θωράκιση» η οποία εκ πρώτης όψεως είναι χωρίς τρωτά σημεία, απευθύνεται στην ελληνική πλευρά να μη προβαίνει σε δηλώσεις που στηρίζονται σε διαστρεβλωμένα στοιχεία και «καλεί» κάθε Χιμαραίο και Έλληνα που του παραβιάζεται η περιουσία να αποταθεί στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο. (Δεν αναφέρει την πηγή των «διαστρεβλωμένων» στοιχείων που είναι η δήλωση της τοπική οργάνωσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας και κατά περίεργο τρόπο, ούτε η τοπική ΟΜΟΝΟΙΑ θεωρεί νίκη της που το ελληνικό ΥΠΕΞ και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα στήριξαν άμεσα και αστραπιαία τη δική της δήλωση, όπως είναι περίεργο που η κεντρική ΟΜΟΝΟΙΑ δεν αντιδράει !!!)
Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι οι δεσμεύσεις των τουριστικών φιλέτων από την κυβέρνηση Ράμα προσβάλλουν άμεσα περιουσίες Ελλήνων στη Χιμάρα και την ευρύτερη περιοχή, όπως και άλλων ντόπιων κατοίκων εκεί.
 Όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας δεν μας λέει συγκεκριμένα τίποτε για ποιες περιουσίες Ελλήνων δεσμεύονται, ή για το πώς οι Έλληνες μένουν απέξω από την τουριστική πίτα, όταν εκείνοι καταδικάζονται και σε περίπτωση που αποβάλουμε κάθε υποψία από την εν΄λόγω απόφαση Ράμα.
 Απλώς η ΟΜΟΝΟΙΑ αφήνει να εννοηθεί κάτι τέτοιο και καταπιάνεται από εθνικές κορώνες και γενικολογίες, οι οποίες συχνά επιδιώκουν να καλύψουν τις ενοχές τους.
 Ταυτόχρονα, όμως αφήνει εκτεθειμένο τόσο το Ελληνικό ΥΠΕΞ, όσο και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, ενώ φέρνει εμμέσως στο προσκήνιο το γνωστό πρόβλημα των μεθοδεύσεων επί δεκαετίες στο θέμα των περιουσιών των Χιμαριωτών, μέρος του παιγνιδιού είναι και οι εμφανιζόμενοι σημερινοί προστάτες των περιουσιών αυτών. (Διότι, όπως και τώρα, περισσότερο τους βόλευε η πολιτική διάσταση, η οποία διάσταση αποτελούσε και τον καλύτερο τρόπο για να καλύπτονται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αλβανικών παραγόντων και πολιτικών που ήταν και δικά τους, παρά η επίλυση του θέματος)
Επιβεβαιώνει το συμπέρασμα μας αυτό το γεγονός ότι η ίδια πολιτική ομάδα, η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας, που προηγήθηκε πέρυσι του αγώνα κατά του σχεδίου ανάπλασης της παλιάς Χιμάρας, προκαλώντας ίσως την ισχυρότερη ελληνική αντίδραση και κινητοποίηση από το 1994-95, επέτρεψε φέτος γραπτώς την συνέχιση των εργασιών σε τροποποιημένο σχέδιο ανάπλασης της ίδια περιοχής στη Χιμάρα. 
Και το σχέδιο αυτό παραβιάζει περιουσίες άλλων Ελλήνων στη Χιμάρα, για τα περιουσιακά δικαιώματα των οποίων όμως δεν ενδιαφέρετε κανείς. Ενώ σύμφωνα με ομολογίες από τη Χιμάρα, το λάδωμα σπάει κάθε αντίσταση !!!
Μήπως αυτός είναι ένας τρόπος για να βοηθήσουμε καλύτερα τα αλβανικά σχέδια;! Μήπως βοηθούμε στην απογοήτευση των ανθρώπων μας και στην απώλεια της εμπιστοσύνης, ότι υπάρχει κάποιος που τους προστατεύει;! Μήπως έτσι μειώνουμε και
εξουδετερώνουμε και αυτή την συμπαράσταση του μητροπολιτικού μας κέντρου!;
Εδώ προκύπτει ένα άλλο σοβαρό θέμα. Η κάθετη αρνητική στάση με την οποία θέλουμε να αντιμετωπίζουμε «τον κακό αλβανισμό» ως τρόπο για να προστατέψουμε τον Ελληνισμό, νομίζω ότι στρέφεται κατά του ίδιου του εδώ Ελληνισμού. 
Και δεν οφείλεται αυτό τόσο στο γεγονός ότι οι Αλβανοί στα σχέδιά τους είναι σταθεροί, επίμονοι, αποφασιστικοί και μεθοδικοί, ενώ εμείς λειτουργούμε όπως η αχυροφωτιά, όσο στο γεγονός ότι τα σχέδια των Αλβανών εξυπηρετούν δικοί μας άνθρωποι. 
Η κατηγορία εκείνων που περιέγραψα πιο πάνω, οι οποίοι στην Αλβανία είναι οι καλοί συνεργάτες και υπηρέτες των και στην Ελλάδα οι μεγαλύτεροι Αντιαλβανοί!!.
 Και δυστυχώς, ενώ η Αθήνα τους γνωρίζει πολύ καλά, αυτοί συνεχίζουν και παραμένουν οι στενοί συνομιλητές, συνεργάτες και ευνοούμενοι των ελληνικών κέντρων αποφάσεων.
Συνεπώς, αν δε θα υπάρξει η εξουδετέρωση και αποβολή αυτών των στοιχείων από τον ιστό του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, (δυστυχώς έχουν τρυπώσει παντού και μόνοι τους δεν λένε να φύγουν), αν δεν σταματήσουμε να προσφέρουμε άσυλο και καταφύγιο σ΄αυτούς με το πρόσχημα του «εμείς», επειδή απέναντι είναι «οι άλλοι», τότε η απόλυτη επιτυχία κατά του Ελληνισμού είναι δεδομένη και αδιαμφησβήτητη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube