Weather Icon

Καταδίκη της Ελλάδας για σαρία

Καταδίκη της Ελλάδας για σαρία
Είναι απόφαση της Ελλάδας το αν και υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορεί η μουσουλμανική μειονότητα να κάνει χρήση της σαρίας, λέει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην κατάργηση της σαρίας στην Ελλάδα οδηγεί χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ). Ωστόσο, το ελληνικό υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θεωρεί ότι ο τελευταίος νόμος 4511/2018, που καθιστά τη σαρία προαιρετική, είναι εναρμονισμένος με την απόφαση του ΕΔΔΑ και παραμένει αλώβητος. 
Ειδικότερα, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έφθασε η υπόθεση άτεκνης μουσουλμάνας από τη Θράκη, η οποία μαζί με τον σύζυγό της είχαν συμφωνήσει ότι σε περίπτωση θανάτου του ενός, την περιουσία του κληρονομεί ο άλλος, βάσει του αστικού δικαίου. 
Οταν απεβίωσε ο σύζυγος, οι εξ αίματος συγγενείς του αποφάσισαν να διεκδικήσουν μερίδιο στην κληρονομιά και η υπόθεση έφθασε στον Αρειο Πάγο, ο οποίος αποφάσισε ότι η σαρία είναι υποχρεωτική για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Κατόπιν, η πλευρά της γυναίκας προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που εξέδωσε χθες την απόφασή του.

Για τη συνέχεια kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube