Weather Icon
Αλβανία , Κοσσυφοπέδιο , ΝΑΤΟ , Σερβία 4 Δεκεμβρίου 2018

Αποκαλύπτεται μυστική συνάντηση προέδρων Σερβίας – Κοσόβου

Αποκαλύπτεται μυστική συνάντηση προέδρων Σερβίας – Κοσόβου
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Σερβία, ζήτησε από τον πρόεδρο Βούτσιτς να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί ότι συνάντησε τον Χασίμ Θάτσι στις 4 Νοεμβρίου στη Ρώμη.
Ζήτησε επίσης να απαντηθεί εάν στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε η επιβολή φόρου στα σερβικά αγαθά, ως μέτρο μείωσης των αντιδράσεων από τους αντιπάλους της επαναχάραξης των συνόρων, σύμφωνα με το KTV.
Ο Γέρεμιτς αναφέρει ότι στην ενημερωτική ιστοσελίδα της Σερβικής Προεδρίας και στον λογαριασμό της στο Twitter, δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για δραστηριότητες του προέδρου από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου.
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία υποστηρίζει σθεναρά τον διάλογο μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου και, όσον αφορά την «πιθανή εναρμόνιση των συνόρων», ελπίζει ότι και οι δύο πλευρές θα βρουν αποδεκτή λύση.
ΝΑΤΟ: Δεν αποκλείει ανταλλαγή εδαφών

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι την παραμονή της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου, από κοινού με την Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, θα συζητήσει «τις σχέσεις του ΝΑΤΟ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων».
Ερωτηθείς εάν η Ατλαντική Συμμαχία φοβάται τη λύση στον διάλογο μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει «διόρθωση συνόρων» και εάν αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες για την ασφάλεια, ανέφερε ότι «το ΝΑΤΟ υποστηρίζει σθεναρά τον διάλογο μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου επειδή είναι ο μόνος τρόπος για να βρεθούν απαντήσεις σε εκκρεμή ζητήματα».
Ο επικεφαλής της Ατλαντικής Συμμαχίας, είπε, επίσης, ότι «όλοι οι παράγοντες θα πρέπει να αποφεύγουν προκλητικές κινήσεις και προκλητικά μηνύματα, να προσπαθούν να μειώσουν την ένταση και να προχωρήσουν».
Τόνισε ότι «το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να είναι παρόν στο Κοσσυφοπέδιο μέσω της επιχειρησιακής αποστολής της KFOR, η οποία είναι σημαντική για τη σταθερότητα».
Πηγή: philenews / in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube