Weather Icon
Αλβανία , Βόρειος Ήπειρος 8 Δεκεμβρίου 2018

«Καψώνι» για Έλληνες δημοσιογράφους και συγγενείς του Κ. Κατσίφα στα σύνορα με την Αλβανία

«Καψώνι» για Έλληνες δημοσιογράφους και συγγενείς του Κ. Κατσίφα στα σύνορα με την Αλβανία

«Καψώνι» δύο ωρών επιφύλαξαν οι αλβανικές Αρχές στους Έλληνες δημοσιογράφους που θέλησαν να μεταβούν σήμερα στη γειτονική χώρα για να καλύψουν το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα που θα τελεστεί αύριο. 
Συγκεκριμένα, οι αλβανικές Αρχές στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς πέρασαν… από κόσκινο τους Έλληνες δημοσιογράφους. Μετά τις τυπικές διατυπώσεις με επίδειξη ταυτοτήτων, αλλά και ερωτήσεις για τον λόγο επίσκεψής τους στη χώρα, οι Αλβανοί αστυνομικοί έψαξαν αποσκευές των Ελλήνων δημοσιογράφων αλλά και πέρασαν από scanner τα αυτοκίνητά τους.
Η διαδικασία κράτησε περίπου δύο ώρες, ενώ η οριστική έγκριση για να επιτραπεί στους Έλληνες δημοσιογράφους η είσοδος στη χώρα δόθηκε από τα Τίρανα. 

Την ταλαιπωρία από τις αλβανικές Αρχές δεν απέφυγαν ούτε συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι οποίοι μετέβαιναν επίσης στους Βουλιαράτες για το μνημόσυνο του οικείου τους προσώπου.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, «ανεπιθύμητος για λόγους εθνικής ασφάλειας» θεωρήθηκε από τις αλβανικές Αρχές ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σαββίδης, στον οποίο απαγορεύτηκε τελικά η είσοδος στη γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», ο οποίος είχε μεταβεί κανονικά στους Βουλιαράτες της Βόρειας Ηπείρου πριν από περίπου έναν μήνα, για να καλύψει την κηδεία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, κρίθηκε αυτή τη φορά «persona non grata» από τις αλβανικές αρχές.

Ο Παναγιώτης Σαββίδης ερωτήθηκε για την ιδιότητά του και για τον λόγο της επίσκεψής του στη χώρα, και στη συνέχεια οι Αλβανοί αστυνομικοί έψαξαν την τσάντα του και χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα το δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι του ισχυριζόμενοι ότι θα έπρεπε να είχε ειδική άδεια για να το έχει μαζί του. Ακολούθως του έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τα δημοσιεύματά του για τη δολοφονία Κατσίφα και δίχως επαρκείς εξηγήσεις του απαγόρευσαν την είσοδο στη γειτονική χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αλβανικές Αρχές είχαν κάνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες ότι υπάρχει λίστα με 60 ονόματα ανεπιθύμητων Ελλήνων στη χώρα, δίχως ωστόσο να δώσουν τη λίστα αυτή στη δημοσιότητα. 

Σε μια άλλη εξέλιξη, τα Τίρανα έδωσαν το «πράσινο φως» για να πραγματοποιηθεί απόψε συλλαλητήριο αλβανικών εθνικιστικών οργανώσεων με σύνθημα «Να σώσουμε την Αλβανία», μια μέρα πριν το μνημόσυνο για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Πηγή: Λίμπεραλ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube