Weather Icon
Ιταλία 4 Δεκεμβρίου 2018

Έκρυθμη η κατάσταση στην Ιταλία – Σκληρό το μήνυμα των Ιταλών βιομηχάνων

Την ώρα που το Eurogroup… κλώτσαγε παρακάτω το τενεκεδάκι του ιταλικού προβλήματος, ανακοινώνοντας την στήριξη των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώμης-Βρυξελλών, η επιχειρηματική ελίτ της Ιταλίας προχωρούσε σε μία πρωτοφανή όσο και ηχηρή παρέμβαση, με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης με την Κομισιόν και την επιστροφή της Ιταλίας στην κανονικότητα. 

Ο επικεφαλής της Ένωσης Ιταλών Βιομηχάνων, Βιντσέντσο Μπόκια, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε είτε να πείσει τους Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο να ψαλιδίσουν τον προϋπολογισμό κατά 4 δισ. ευρώ και να μειώσουν τον στόχο του ελλείμματος, είτε να παραιτηθεί. 

Η απάντηση του Κόντε ήταν άμεση. Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι εργάζεται νυχθημερόν για να επιτευχθεί συμφωνία με την Κομισιόν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να… ρίξει τον στόχο του ελλείμματος κάτω από το 2%. Το κατά πόσο θα υποχωρήσει το έλλειμμα κάτω από το 2% αναμένεται να αποτελέσει το βασικό αντικείμενο των διαπραγματεύσεων των επόμενων ημερών. Οι Σαλβίνι και Ντι Μάιο θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν μία συμφωνία που δεν θα μοιάζει με… άτακτη υποχώρηση και η Κομισιόν θα επιδιώξει να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο σε ένα έλλειμμα που δεν θα «ερεθίζει» τα υπόλοιπα κράτη-μέλη.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube