Weather Icon
Ελλάδα , Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ 20 Δεκεμβρίου 2018

Η πολιορκία του Έθνους-Κράτους

Η πολιορκία του Έθνους-Κράτους



Του Παναγιώτη Παστουσέα*

Οι παγκόσμιες ανακατατάξεις που ξεκίνησαν με την πτώση του τείχους του Βερολίνου, αρχίζουν πια να παίρνουν μορφή και σχήμα. 
Τριάντα χρόνια μετά φαίνεται πλέον αρκετά καθαρά τι επιδιώκουν κάποια ισχυρά κέντρα τουλάχιστον στον Δυτικό κόσμο: «Αφού νικήθηκαν οι ιδεολογίες και τα συστήματα διακυβέρνησης όπως η κληρονομική μοναρχία, ο φασισμός, πρόσφατα ο κουμμουνισμός, τώρα ήρθε η ώρα να νικηθεί και το ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ αλλά και η Δημοκρατία με τη μορφή που ξέραμε μέχρι σήμερα». 
Ο διεθνισμός, που πήγαζε κυρίως από την ΕΣΣΔ με φάρο την κουμουνιστική ιδεολογία, μετά την κατάρρευσή της, ξαφνικά άρχισε να προωθείται από τον μεγάλο αντίπαλο της, τις ΗΠΑ με αιχμή του δόρατος την «παγκοσμιοποίηση».
Η «παγκοσμιοποίηση» είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό, αυτής της περιόδου, που εκπορεύθηκε από τις ΗΠΑ και η οποία άρχισε να καλπάζει μετά την πτώση του τείχους μέχρι το 2008, όπου τότε γύρισε μπούμερανγκ από εκεί που ξεκίνησε. Κύριοι εκπρόσωποι της ήταν, το σύστημα Κλίντον και στην συνέχεια Ομπάμα

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube