REAL TIME |

Weather Icon
Βόρειος Ήπειρος 10 Δεκεμβρίου 2018

Η Αλβανία έχει υποχρέωση να σεβαστεί τους Βορειοηπειρώτες!

Η Αλβανία έχει υποχρέωση να σεβαστεί τους Βορειοηπειρώτες!

(Με αφορμή το 40ήμερο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα)
– Γράφει ο ΝΙΚΟΣ Θ. ΥΦΑΝΤΗΣ
Τελείται σήμερα μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Μπουλιαράτες της Δερόπολης, για την ανάπαυση της ψυχής του αδικοφονευθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα. Με αυτή την αφορμή φέρνουμε στη μνήμη μας όλα τα τραγικά γεγονότα των δραματικών εκείνων ημερών: Την εν ψυχρώ δολοφονία του από Αλβανούς αστυνομικούς, την αγωνία της οικογένειάς του μέχρις ότου παραλάβουν το νεκρό παιδί τους και να το μοιρολογήσουν οι χωριανοί του κατά τα πανάρχαια έθιμα του τόπου, και την εξόδιο ακολουθία από εκατοντάδες ανθρώπους από τη Δερόπολη, τους Αγίους Σαράντα και την Ελλάδα.
Ορισμένες σκέψεις για την προμελετημένη και προσχεδιασμένη δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και την εξαγωγή ορισμένων συμπερασμάτων για τα γεγονότα και γενικά για το μίσος κατά της Ελλάδος των εκάστοτε αλβανικών κυβερνήσεων, κρίνονται απαραίτητες και τις θεωρούμε επιβεβλημένες.
Ο ανθελληνισμός των Αλβανών φυτρώνει και θάλλει αρχικά στα Αλβανικά σχολεία, τα οποία είναι φυτώρια μίσους κατά της Ελλάδας και επεκτείνεται σε ολόκληρο τον αλβανικό λαό, γιγαντώνεται και παίρνει όλο και μεγαλύτερες και πιο επικίνδυνες διαστάσεις.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του νεαρού Έλληνα, που διατράνωνε τα εθνικά του φρονήματα και την πίστη του στη «Μητέρα Πατρίδα» και τα όσα ακολούθησαν μέχρι την πάνδημη κηδεία του στα άγια χώματα της ιδιαίτερης πατρίδας του, αποτελούν τους αψευδείς μάρτυρες ενός καθεστώτος με αποτρόπαιο πρόσωπο και μεθοδεύσεις χειρότερες και από εκείνες του προηγούμενου ολοκληρωτικού καθεστώτος.

Ο αλβανικός λαός τρέφεται καθημερινά με συνθήματα του είδους: «Ένας Έλληνας νεκρός, ένας λιγότερος μπάσταρδος» ή σαν εκείνα τα προκλητικά του Αλβανικού δημοσιογράφου Αρτάν Χότζα: «Καλύτερα να κλαίνε οι μητέρες σας από το να φορέσουν μαύρες μαντήλες οι μητέρες μας» και ακόμη χειρότερα με εκείνα τα λόγια, με τα οποία ένας Αλβανός χρήστης έριξε το χυδαίο δηλητήριο στη μνήμη του παλικαριού: «Πού είναι οι ήρωές σας σήμερα; Φυσικά οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις τον σκότωσαν, Αλβανία για πάντα».

Όλα τα ΜΜΕ της Αλβανίας, έντυπα και ηλεκτρονικά, αναφέρονται χλευαστικά και με αισχρά σχόλια, προσβάλλοντας βάναυσα τη μνήμη ενός νεκρού, ενώ περισσεύουν τα εθνικιστικά μηνύματα που προωθούν την προπαγάνδα της «Μεγάλης Αλβανίας».

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα καθορίστηκε από κυβερνητικές αποφάσεις άσκησης ψυχολογικής βίας κατά της μειονότητας, ενώ η εντεινόμενη ανθελληνική προπαγάνδα δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο την έκρυθμη κατάσταση.

Η άγρια και απάνθρωπη εκτέλεση του παλικαριού είναι πράξη κατατρομοκράτησης του ελληνικού στοιχείου που ζει από την άλλη πλευρά των συνόρων και η οποία, δυστυχώς, μέρα με τη μέρα ελαττώνεται και φθίνει και από άλλους λόγους και από τη συνεχή αδιαφορία και υποχωρητικότητα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων μετά την Μεταπολίτευση. Δυστυχώς, εκεί, πέρα από τα σύνορα, είναι μια Ελλάδα που κανένας δεν τη σκέπτεται, ούτε νοιάζεται και ούτε ασχολείται μαζί της. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα αλβανικά σχέδια για την ολοσχερή καταστροφή των δικών μας ανθρώπων. Επιδίωξή τους να τους διώξουν ή να τους απομονώσουν εθνικά απαγορεύοντάς τους να αναφέρονται στα εθνικά τους σύμβολα και να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα.

Ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης έπεσε θύμα των ειδικών αλβανικών δυνάμεων με άνωθεν εντολή. Δολοφονήθηκε επειδή ήταν Έλληνας και τόλμησε να υψώσει την ελληνική σημαία, με την ευκαιρία της Επετείου του Έπους του ’40, στο Μνημείο των Πεσόντων Ελλήνων Μαχητών. Ήταν καλός πατριώτης με καλή συμπεριφορά που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των συμπατριωτών του. Έγινε μάρτυρας προασπίζοντας τις ιδέες του και γι’ αυτόν τον λόγο δέχτηκε την αγριότητα και βαρβαρότητα των αστυνομικών, οι οποίοι τον έσερναν αιμόφυρτο σαν σκυλί. Σκύλευσαν το νεκρό σώμα ενός Έλληνα με υψηλό πατριωτικό φρόνημα και αρραγή προσήλωση στα ιδανικά του. Ο κόσμος που τον συνόδευε στην τελευταία του κατοικία με δάκρυα και θρήνους είναι ο αψευδής μάρτυρας μιας απαίσιας και ντροπιαστικής πράξης των Αλβανών.

Όλα όσα μηχανεύονται και διαδίδουν οι Αλβανοί είναι παραπλανητικά και ψεύτικα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας κλπ. είναι πέρα για πέρα ψεύτικη και απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα.
Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας ο πολύς Έντι Ράμα, με εμπρηστικές δηλώσεις και ανοίκειους χαρακτηρισμούς, τον απεκάλεσε «τρελό». Και αντί να κατευνάζει τα πνεύματα ρίχνει επιπλέον λάδι στη φωτιά φανατίζοντας τον αλβανικό λαό.

Αποδείχτηκε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ο ηθικός αυτουργός μιας αποτρόπαιας και ανίερης πράξης και των σχεδίων εκφοβισμού που εκπονούνται εις βάρος των κατοίκων της περιοχής της Δερόπολης και ολόκληρου του βορειοηπειρωτικού χώρου.

Πρόσφατα ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, που βγήκε από τη… ναφθαλίνη, έκανε βαρύγδουπες δηλώσεις: Πρότεινε να απαγορευτούν οι επετειακές εκδηλώσεις κατά την 28η Οκτωβρίου στους Μπουλιαράτες. Δηλαδή ο Μπερίσα πρότεινε να απαγορευτούν οι ετήσιοι εορτασμοί στα Άγια Χώματα της Βορείου Ηπείρου που αγιάστηκαν από τους εκατοντάδες Έλληνες στρατιώτες το 1940-1941 και άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή, αγωνιζόμενοι για τα πάτρια και ιερά.

Το χώμα της Βορείου Ηπείρου είναι αγιασμένο από το αίμα των παλικαριών και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύει στους Έλληνες να τελούν μνημόσυνα, τιμώντας τη θυσία τους.

Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Μπερίσα και οι ανθελληνικοί αλβανικοί κύκλοι ότι όλοι οι Έλληνες τους Βορειοηπειρωτικού χώρου και οι Έλληνες του Μητροπολιτικού κορμού, ακόμη και από την αλβανική νομοθεσία, έχουν το δικαίωμα στους τόπους της θυσίας των Ελλήνων μαχητών, να τιμούν δημόσια τα εθνικά τους σύμβολα.
Απίστευτα δημοσιεύματα στον αλβανικό τύπο και συνεντεύξεις στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα παρουσιάζουν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα ως τρομοκράτη, όμοιον με τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Μα είναι δυνατόν τέτοια ευτράπελα, φαιδρά και γελοία να γράφονται και να παρουσιάζονται στα ΜΜΕ από Αλβανούς δημοσιογράφους; Είναι δυνατόν να προσβάλλεται η μνήμη του άδικου θύματος και οι αγώνες και η αγωνία του για τη βελτίωση των συνθηκών των συμπατριωτών του; Τέτοια επίδειξη προσβλητικού σεβασμού στη μνήμη του νεκρού είναι άξια αδιαφορίας και καταφρόνησης.

Επιτέλους, πότε θα κατανοήσουν οι ηγεσίες των Αλβανών ότι ευθύνη και υποχρέωση του αλβανικού κράτους είναι ο σεβασμός και η απόδοση όλων των κατοχυρωμένων μειονοτικών δικαιωμάτων στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της αλβανικής προοπτικής της Αλβανίας; Πότε θα κατανοήσουν ότι απαιτείται δημιουργία συνθηκών, που θα επιτρέπουν στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου την ελεύθερη έκφραση του πολιτισμού τους και της ταυτότητάς τους;

Ο άδικος θάνατος του παλικαριού θα στοιχειώνει όλους εκείνους, ηθικούς και πραγματικούς αυτουργούς, που συνείργησαν στη δολοφονία του 35χρονου Βορειοηπειρώτη.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έγινε σύμβολο της Βορειοηπειρωτικής νεολαίας και όχι μόνο, που διαδηλώνουν με το σύνθημα: «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς».

Πηγή: proinoslogos.gr, Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube