REAL TIME |

Weather Icon
Αλβανία , Βόρειος Ήπειρος 21 Δεκεμβρίου 2018

Δημοσιογράφος απ’ την Χιμάρα στο στόχαστρο του καθεστώτος Ράμα

Δημοσιογράφος απ’ την Χιμάρα στο στόχαστρο του καθεστώτος Ράμα

Το ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του δημοσιογράφου Σταύρου Μάρκου στους Δρυμάδες επισκέφτηκε χθες το απόγευμα η υπηρεσία πολεοδομίας ΙΚΜΤ (πρώην INUK), γνωστή για τις επιχειρήσεις κατεδαφίσεων κατοικιών στο παρελθόν. Ο Σταύρος Μάρκος με καταγωγή απ’ το χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας, είναι πρόεδρος της οργάνωσης Ένωση Χειμαρριωτών που εδρεύει στην Αλβανία και έχει ως κύρια δραστηριότητα της την υπεράσπιση των ιδιοκτησιών των Χιμαραίων απ’ τις καταπατήσεις και τις υφαρπαγές των Αλβανών μεγαλοκαρχαριών.
Με το πρόσχημα του ελέγχου για παράνομες οικοδομικές εργασίες, ζήτησαν την άδεια της πολεοδομίας για τις εργασίες ανακαίνισης που διενεργούσε στις τουαλέτες του ξενοδοχείου του. Βάση της αλβανικής νομοθεσίας όμως για την εκτέλεση εργασιών για την βελτίωση υγειονομικών εγκαταστάσεων, δεν απαιτείται άδεια παρά μόνο μια τυπική δήλωση στο δημαρχείο. Ο Σ. Μάρκος παρότρυνε τις δυνάμεις του ΙΚΜΤ να απευθυνθούν στο δημαρχείο Χιμάρας για να τους διαβεβαιώσει με την σειρά του πως έχει κάνει την απαιτούμενη δήλωση για της εργασίες αυτές. Παρόλα αυτά, το κλιμάκιο του ΙΚΜΤ που ήρθε κατευθείαν από τα Τίρανα για να κάνει τον έλεγχο, αφού συμπλήρωσε τα σχετικά έγγραφα για την καταγραφή του περιστατικού, απείλησε τον δημοσιογράφο με ποινική δίωξη για την εκτέλεση παράνομων εργασιών.

Ο Σταύρος Μάρκος είναι αρκετά δραστήριος δημοσιογράφος και αρθρογραφεί τακτικά στα αλβανικά μέσα με θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των Ελλήνων της Χιμάρας. Το γεγονός αυτό τον έχει φέρει αρκετές φορές σε σύγκρουση με το αλβανικό κράτος και παρακράτος.

Πρόκειται για ακόμη μια ωμή απόπειρα εκφοβισμού όπως έχει γίνει αρκετές φορές εως σήμερα και σε άλλους κατοίκους της Χιμάρας. Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως λίγα μέτρα παρακάτω οι καταπατητές της γης μας, εκμεταλλευόμενοι τις διασυνδέσεις τους συνεχίζουν ανενόχλητοι την δράση τους.

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube