Weather Icon
Εξωτερική Πολιτική , ΗΠΑ , ΝΑΤΟ 21 Δεκεμβρίου 2018

Δώσαμε, δώσαμε, δώσαμε… Πήραμε τίποτα;

Επειδή είμαι κάθε βδομάδα στα Χανιά και μιλώ με ανθρώπους που εργάζονται στην αμερικάνικη βάση της Σούδας, μαθαίνω πως αυτό συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια είναι πρωτοφανές. Η βάση έχει τριπλασιαστεί, οι δραστηριότητες της έχουν προ πολλού φθάσει σε σημείο κορεσμού, τα αμερικάνικα καράβια συνωστίζονται στην είσοδο του κόλπου για ανεφοδιασμό ή επισκευές και όλα τα οικήματα της περιοχής είναι νοικιασμένα για Αμερικανούς αξιωματικούς.
Τριπλάσια η Σούδα λοιπόν. Η Λάρισα επίσης έχει γίνει μια μικρή Σούδα. Η δε Αλεξανδρούπολη στα βόρεια, εντελώς στα μουλωχτά έχει μετατραπεί σε δεύτερη Λάρισα. 
Γενικώς, Αμερικάνοι πάνε κι έρχονται κατά χιλιάδες στην επικράτεια, αεροπλάνα κάθε είδους και drones προσγειώνονται κι απογειώνονται, καράβια πηγαινοέρχονται, παροπλισμένα τεθωρακισμένα από την Μέση Ανατολή καταφθάνουν για να τεμαχιστούν και να ξαναφύγουν για τα αμερικάνικα εργοστάσια, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εξετάζουν και ξαναεξετάζουν τον Άραξο -άγνωστο γιατί- και γενικώς υπάρχει μια φρενήρης «συμμαχική» δραστηριότητα στα εδάφη, τις θάλασσες και τον αέρα μας.

για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube