Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση , ΠΦΑ 4 Δεκεμβρίου 2018

Οι κιτρινοπουκαμισάδες κι εμείς

Του Δημήτρη Καμπουράκη
Στις 26 Νοεμβρίου, πριν μια βδομάδα δηλαδή, η τιμή της βενζίνης στην Γαλλία ήταν 1,65 το λίτρο. Στην Ελλάδα 1,77 το λίτρο. Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα ήταν 1.184 ευρώ και στην Γαλλία 2.957 ευρώ, ενώ ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα ήταν στα 684 ευρώ και στην Γαλλία στα 1.498 ευρώ. Άτιμο πράγμα η διαίρεση και η προσθαφαίρεση. Δεν σε οδηγούν σε σαφή και ακλόνητα πολιτικά συμπεράσματα…
Αν ίσχυε κάποια γραμμική εξέλιξη των πραγμάτων και αν υπήρχαν ευθείες αντιστοιχήσεις μεταξύ κρατών και λαών, εφόσον οι Γάλλοι κιτρινοπουκαμισάδες έκαναν λαμπόγυαλο το Παρίσι με τέτοια αναλογία μισθών-καυσίμων, εμείς εδώ με το χάλι μας θα ‘πρεπε να χουμε σπρώξει με μπουλντόζες τον Υμηττό, την Πάρνηθα και την Πεντέλη, να το κάνουμε γήπεδο το λεκανοπέδιο με όλο το κράτος μας και το πολιτικό προσωπικό του θαμμένα από κάτω.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube