REAL TIME |

Weather Icon

Η κόντρα Ερντογάν-ΗΠΑ ενδιαφέρει την Ελλάδα

Στο άρθρο μας της Παρασκευής γράφαμε ότι «από μέρα σε μέρα, αν όχι από στιγμή σε στιγμή, αρχίζει μια νέα επιχείρηση εισβολής στη Συρία, με στόχο τους Κούρδους». Όντως, τις βραδινές ώρες της Πέμπτης προς Παρασκευή, τουρκικά αεροσκάφη F-16 βομβάρδισαν το στρατόπεδο Κούρδων προσφύγων Μαχμούρ, που βρίσκεται νοτίως της Ερμπίλ, και το όρος Καρατσόκ, στην επαρχία Σιντζάρ, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι γεζίντι.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν είκοσι F-16, ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού στον αέρα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρατήρησης, και προσβλήθηκαν τριάντα στόχοι του PKK, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ.

Για την ίδια επιχείρηση ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, που την παρακολούθησε από την Αίθουσα Επιχειρήσεων, δήλωσε: «Η αποστολή αυτή περατώθηκε. Οι προετοιμασίες για τις επόμενες επιχειρήσεις συνεχίζονται με την ίδια σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτές».

Την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την επιχείρηση, ο Ερντογάν, μιλώντας σε εκδήλωση του Δικαστικού Σώματος, έδινε ένα ξεκάθαρο και απειλητικό μήνυμα προς τις ΗΠΑ: «Χθες βράδυ πραγματοποιήσαμε τις επιχειρήσεις μας στο Ιράκ, στο Σιντζάρ, το Καρατσόκ και το Μαχμούρ, που αποτελούν μόνιμη απειλή για τα σύνορά μας. Θα σταματήσουμε εκεί; Όχι, θα ακολουθήσουν κι άλλες επιχειρήσεις. Όπου υπάρχει απειλή για εμάς, θα πάρει την απάντησή της. Αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως και να ’χει, θα εξολοθρευτούν… Στη βόρεια Συρία οι ΗΠΑ έχουν 22 στρατιωτικές βάσεις. Στέλνουν όπλα, εξοπλισμό και πυρομαχικά, που καταλήγουν στο PKK, το PYD και το YPG».
διαβάστε τη συνέχεια στο pontos-news ή στη δημοκρατία

var _wau = _wau || []; _wau.push([“tab”, “qjb8omazks27”, “ifv”, “left-middle”]);(function() { var s=document.createElement(“script”); s.async=true; s.src=”http://widgets.amung.us/tab.js”;document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube