REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράκ 27 Δεκεμβρίου 2018

Γιατί ακυρώθηκε η συνάντηση Τραμπ με τον Ιρακινό πρωθυπουργό

Γιατί ακυρώθηκε η συνάντηση Τραμπ με τον Ιρακινό πρωθυπουργό

REUTERS/JONATHAN ERNST
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια, ποζάρουν με το στρατιωτικό προσωπικό της αμερικανικής βάσης αλ Ασάντ, στο Ιράκ, την οποία επισκέφτηκαν αιφνιδιαστικά.
Σε διαφωνίες για τον τρόπο διεξαγωγής αποδίδουν οι ιρακινές αρχές την ακύρωση της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με την ιρακινή ηγεσία. 
Η Ουάσικγτον είχε ενημερώσει για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στις αμερικανικές δυνάμεις, που παραμένουν στη χώρα, αλλά αυτή είχε κρατηθεί μυστική για λόγους ασφαλείας. Αρχική επιθυμία ήταν η συνάντηση Τραμπ με τον πρωθυπουργό Άντελ Άμπντουλ Μάχντι, ωστόσο «μια διαφωνία για το πώς θα διεξαγόταν η συνάντηση οδήγησε στο να αντικατασταθεί από μια τηλεφωνική συνδιάλεξη» όπως ανέφερε σε ανακοίνωση το ιρακινό πρωθυπουργικό γραφείο.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία οι δύο ηγέτες μίλησαν για τη διμερή συνεργασία στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, ενώ αντάλλαξαν προσκλήσεις για επισκέψεις. Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Μάχντι στο Λευκό Οίκο και ο τελευταίος κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Βαγδάτη.

EURONEWS
Τραμπ: «ΟιΗΠΑ δεν μπορούν να είναι ο χωροφύλακας του κόσμου»
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταξίδι- αστραπή στο Ιράκ ήταν το πρώτο σε εμπόλεμη ζώνη από την έναρξη της θητείας του Τραμπ πριν από περίπου δύο χρόνια. Ήρθε λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία, με τον Αμερικανό πρόεδρο να διαβεβαιώνει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο Ιράκ. 
Πηγή: Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube