Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση 15 Δεκεμβρίου 2018

Ακούς από το 2014 την παλαβή αριστερά να εξαγγέλλει ότι θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ από τα 586.

Αυτό ήταν ένα από τα συνθήματα με τα οποία κέρδισε τις εκλογές.
Περιμένεις από ένα κεντροδεξιό κόμμα που κατανοεί τη λειτουργία της αγοράς, την οικονομική συγκυρία και τις έννοιες της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας, να δηλώσει ότι οι μισθοί εξαρτώνται από τα προσόντα και την παραγωγικότητα και συμφωνούνται αποκλειστικά μεταξύ των δύο ενδιαφερομένων μερών (εργοδότη-εργαζόμενου). Και ότι το κράτος δεν έχει κανένα λόγο και ρόλο να βάζει “διατίμηση” στη μισθωτή εργασία στον ιδιωτικό τομέα.
Αντ αυτού ακούς τον νουνεχή πρόεδρο του κεντροδεξιού φορέα να εξαγγέλλει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ.
Και απελπίζεσαι. Όχι μόνο δείχνει να μην κατανοεί τους μηχανισμούς της ελεύθερης αγοράς, αλλά ούτε αξιοπρεπή ρελάνς δεν ξέρει να κάνει. Αν στόχος του είναι η προσέλκυση των χαμηλά αμειβόμενων ιδιωτικών υπαλλήλων, τότε η εξαγγελία του έπρεπε να υπερκεράσει εκείνη των τσίπρα-ακσιόγλου. 752 ας πούμε.

Δυστυχώς μόνο θλίψη μου προκαλεί ο τρόπος που πολιτεύεται η ΝΔ . Διεκδικεί από τον σύριζα τα ίδια ακροατήρια και αυτοαναιρείται ακολουθώντας τις πολιτικές της συγκυβέρνησης, για τις οποίες όμως καταγγέλλει ότι οδηγούν σε αδιέξοδο και φτωχοποίηση
Καμία απόλυση ΔΥ-καμία.
Αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια-ναί.
Μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις-ναί
Αύξηση του κατώτατου μισθού-ναί.
Αναδρομικά στις συντάξεις-ναί.
Μάλιστα. Καλή τύχη μεθαύριο όταν γίνετε κυβέρνηση. Άντε να δούμε τότε ποιούς θα κρατήσετε ευχαριστημένους και πόσo σύντομη θα είναι η φθορά σας.
George Billinis

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube