fbpx
Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 2 Νοέμβριος 2018

ΠΓΔΜ: Δικαστήριο δέσμευσε προσωρινά όλα τα περιουσιακά στοιχεία του VMRO-DPMNE

ΠΓΔΜ: Δικαστήριο δέσμευσε προσωρινά όλα τα περιουσιακά στοιχεία του VMRO-DPMNE
Tην προσωρινή δέσμευση 69 ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, περιλαμβανομένων των κεντρικών του γραφείων, διέταξε τo Πρωτοδικείο Σκοπίων.
Η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος της Ειδικής Εισαγγελίας της ΠΓΔΜ, που ερευνά τις υποθέσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών. Μία από αυτές αφορά την παράνομη χρηματοδότηση του VMRO-DPMNE την περίοδο 2009-2015, που ήταν στην κυβέρνηση.
Το VMRO-DPMNE αντέδρασε έντονα στην απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου Σκοπίων.

Ο Γενικός Γραμματέας του VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ, υποστήριξε ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου Σκοπίων εντάσσεται «στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πιέσεων και απειλών» που ασκούνται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για κατάχρηση των θεσμών της δικαιοσύνης.
Σημείωσε, επίσης, ότι η απόφαση για πάγωμα περιουσιακών στοιχείων κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πρωτοφανής στην ιστορία της χώρας και της Ευρώπης.
Ο Γιανούσεφ επισήμανε ότι σκοπός της απόφασης αυτής είναι να παρεμποδιστεί το VMRO-DPMNE από την κανονική άσκηση της πολιτικής του δραστηριότητας και τόνισε ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο που ο Ζάεβ «ποδοπατά την βούληση που εξέφρασαν με σαφήνεια οι πολίτες στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου» και λίγους μόλις μήνες πριν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.
Τέλος, ο Γιανούσεφ ζήτησε άμεση ανάκληση της απόφασης και εξήγγειλε ότι το VMRO-DPMNE θα ενημερώσει σχετικά τους διεθνείς εκπροσώπους στην χώρα και τα αδελφά του κόμματα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Σε κατάσταση «αποσύνθεσης» το VMRO-DPMNE
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δείχνει πλέον να βρίσκεται στα όρια της διάλυσης.
Μετά τη χτεσινή παραίτηση της βουλευτού Ντανιέλα Ραγκέλοβα από τη θέση της προέδρου της Ένωσης Γυναικών του VMRO-DPMNE, σήμερα υπέβαλε την παραίτηση του και ο πρόεδρος της νεολαίας Λούκα Κρζαλόβσκι. 
Σε ανάρτηση του στο Facebook ο Κρζαλόβσκι αναφέρει ότι παραιτήθηκε για λόγους αρχών καθώς θεωρεί ότι το τελευταίο διάστημα το VMRO-DPMNE «ασχολείται αποκλειστικά με την μικροπολιτική, τον λαϊκισμό και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων μίας μικρής ομάδας ανθρώπων». 
Επίσης, κατηγορεί την ηγεσία του κόμματος ότι, όχι μόνο δεν διαμόρφωσε μία συνολική στρατηγική που να απαντά στα φλέγοντα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και προχώρησε σε διαρκή επιδείνωση των σχέσεων με σημαντικούς διεθνείς παράγοντες, «οι οποίοι, είτε θέλουμε να το αναγνωρίσουμε είτε όχι, ασκούν τεράστια επιρροή στην πολιτική ζωή της χώρας μας και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων». 
Σε αυτό το πλαίσιο ο Κρζαλόβσκι επισημαίνει την επιδείνωση των σχέσεων του VMRO-DPMNE με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το γεγονός ότι «παράγοντες της αμερικανικής διοίκησης με σημαντικό ρόλο στην λήψη αποφάσεων αρνούνται πλήρως να συζητήσουν με την σημερινή ηγεσία του κόμματος».
«Ποτέ δεν ήθελα να είμαι μέρος αυλικών παιχνιδιών που αποσπούν την προσοχή μας από τα πραγματικά προβλήματα», σημειώνει ακόμα ο Κρζαλόβσκικαι κατηγορεί την ηγεσία του VMRO-DPMNE ότι αποφεύγει να αναλάβει την ευθύνη της λήψης κρίσιμων αποφάσεων, «εμπαίζοντας τα εθνικά αισθήματα του “Μακεδόνα”».
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, ΙΒΝΑ

σχετικά άρθρα