REAL TIME |

Weather Icon

Αλβανία: ‘Persona non grata’ η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους…

Αλβανία: ‘Persona non grata’ η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους…

Στην Αλβανία, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση να κηρύξει ‘Persona non grata’ /’ανεπιθύμητο πρόσωπο’, την Κύπρια πολιτικό, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ελένη Θεοχάρους.
Η απόφαση αυτή ελήφθη διότι, σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές, η Θεοχάρους, η οποία συμμετείχε την Πέμπτη στην κηδεία του 35χρονου της ελληνικής μειονότητας, Κωνσταντίνου Κατσίφα, προέβαλε εξτρεμιστικές κλήσεις.

Την προηγούμενη ημέρα το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών κήρυξε ως ‘ανεπιθύμητα πρόσωπα’ 52 Έλληνες πολίτες.

«Η απόφαση αυτή έρχεται ως μια δυναμική αντίδραση του ιδρύματος του συνταγματικού δικαίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας στις εξτρεμιστικές εκφράσεις της Ευρωβουλευτή Ελένης Θεοχάρους, δηλώσεις που υποκινούν το μίσος, τη συνταγματική τάξη της χώρας μας, καθιερώνοντας εδαφικές διεκδικήσεις στη Δημοκρατία της Αλβανίας , δεν μπορεί και δεν θα γίνει δεκτή στο αλβανικό έδαφος», δήλωσε ο Γκλεβίν Ντερβίσι, σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, γράφει η ‘Φωνή της Αμερικής’ στην αλβανική γλώσσα.

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube