REAL TIME |

Weather Icon

Τι γίνεται με το Migration Pact; Ποιά είναι η θέση των κομμάτων πάνω στο θέμα; Ρωτήστε τους βουλευτές σας. Πριν είναι αργά…

Τι γίνεται με το Migration Pact; Ποιά είναι η θέση των κομμάτων πάνω στο θέμα; Ρωτήστε τους βουλευτές σας. Πριν είναι αργά…

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
Μέσα στις διάφορες ‘ασυνήθιστες’ πρωτοβουλίες του, ο ΟΗΕ αποφάσισε να προωθήσει ένα Σύμφωνο Μετακίνησης (Migration) για τους πολίτες όλων των χωρών της γης. 
Το περιεχόμενο αυτού του Συμφώνου είναι ουσιαστικά η κατάργηση του ‘παράνομου’ για κάθε μεταναστευτική κίνηση. Με την υπογραφή του η κάθε χώρα αναγνωρίζει το δικαίωμα του καθενός στην μετακίνηση.
Έγκριση αυτού του Pact επιβάλλει στις χώρες σεβασμό δικαιωμάτων των μεταναστών και καθιέρωση απαιτήσεών τους στη φροντίδα, στις όποιες κοινωνικές παροχές, στην προστασία και βέβαια στην απόδοση υπηκοότητας. Πέραν του ότι ένα τέτοιο Σύμφωνο νομιμοποιεί απόλυτα την προτροπή για hijiria (μετακίνηση / μετανάστευση) που σύμφωνα με το Κοράνι αποτελεί εντολή του Προφήτη, αφαιρεί από τα κυρίαρχα κράτη – παρά κάποιους ισχυρισμούς – το δικαίωμα ανάπτυξης μιας ξεχωριστής μεταναστευτικής πολιτικής. Και το χειρότερο: Κάθε επικριτικό σχόλιο για την μαζική μετανάστευση γίνεται ποινικό αδίκημα!

Δημιουργείται ένα καθεστώς αλλαγής θεσμικών πλαισίων. Εφ’ όσον ο καθένας έχει δικαίωμα μετακίνησης όπου επιθυμεί, ντε φάκτο έτσι καταργούνται τα κρατικά σύνορα. Εύλογα αναδύονται σύνθετα νομικά κι εθνικά ζητήματα. Μαζικές μετακινήσεις, εισβολές, ανεπιθύμητες εθνικές διεισδύσεις περιπλέκονται σε ένα κυκεώνα ερμηνειών κι αμφισβητήσεων. Το χειρότερο είναι πως είναι αμφίβολο αν χώρες που θα το υπογράψουν θα το εφαρμόσουν.

Οι μουσουλμανικές χώρες που προΐστανται της σχετικής πρωτοβουλίας θα ανεχθούν ποτέ ελεύθερη πρόσβαση χριστιανικών (η ακόμη και άλλων ετερόδοξων ισλαμικών) πληθυσμών στα εδάφη τους; Το χειρότερο είναι πως καταργούνται παραδοσιακά νομικά θέσφατα και πράξεις παράνομες γίνονται νόμιμες.
Πολλές χώρες αρνήθηκαν το σχετικό σύμφωνο. Ανάμεσά τους η Ελβετία, η Αυστραλία, η Αυστρία, οι ΗΠΑ, η Εσθονία κα. Η Ελλάδα τι θα κάνει;

Ποιά είναι η θέση των κομμάτων πάνω στο θέμα; Ρωτήστε τους βουλευτές σας. Πριν είναι αργά…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube