Weather Icon

Οι Χάρτες Του Ακάρ, Η Λιβύη Και Ο Αγωγός East Med

Οι Χάρτες Του Ακάρ, Η Λιβύη Και Ο Αγωγός East Med
Αν δούμε τους χάρτες που παρουσίασε ο Ακάρ στη Λιβύη (φωτογραφία 3), ο αγωγός East Med είναι απαραίτητο σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Άγκυρας να διέλθει μέσα από θαλάσσιες ζώνες που θα ελέγχονται από την Τουρκία. Στρατηγικός στόχος της Άγκυρας είναι αφενός η συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής και αφετέρου να καταστεί ενεργειακός κόμβος Δύσης και Ανατολής, μέσω των αγωγών που θα διέρχονται από το έδαφός της.



Γράφει ο Λάμπρος Τζούμης
Αντιστράτηγος ε.α. 
Πριν λίγες μέρες, ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ στη συνέντευξη που έδωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, παρουσίασε χάρτη (φωτογραφία 1) που αποτυπώνεται η τουρκική πολιτική διεκδίκησης στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου, σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Η Τουρκία, μέσω της αμφισβήτησης ύπαρξης υφαλοκρηπίδας για τα νησιά προσπαθεί να οικειοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των θαλάσσιων ζωνών στην περιοχή.

Για τη συνέχεια geopolitics

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube