REAL TIME |

Weather Icon

Die Welt: Η Τουρκία εξοπλίζεται για να επιβάλει αξιώσεις σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να μετατρέψει τη χώρα του σε γίγαντα των εξοπλισμών με τα ελικόπτερα, τα τανκς και τα πολεμικά πλοία που ήδη παράγει, ενώ σχεδιάζει οπλικά συστήματα που μόνο οι ΗΠΑ και η Κίνα διαθέτουν, αναφέρει στο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Η Welt αναφέρεται στις συνεργασίες συμπαραγωγής εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχει αναπτύξει η Τουρκία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σημειώνει ότι η επιμονή της Άγκυρας στα εξοπλιστικά προγράμματα έχει συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους: «Από το 2015 το γενικό επιτελείο έχει εκφράσει ευθαρσώς την πεποίθησή του ότι το νέο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας αποτελεί όργανο εξωτερικής πολιτικής. Για παράδειγμα στην επιδίωξη της Άγκυρας να εκμεταλλευθεί κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο ή να επιβάλει σε νησιά του Αιγαίου εδαφικές αξιώσεις, τις οποίες εγείρουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία».

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube