Τα Capital Controls, o κατσαπλιαδισμός και η δημοκρατία…

Λίγο πριν την επιβολή των capital controls το Καλοκαίρι του 2015 τα οποία έφεραν την ελληνική οικονομία περί τα 40 χρόνια πίσω, έτυχε ευρείας δημοσιότητας η υπόθεση συγγενούς Υπουργού που είχε προλάβει να αποσύρει μεγάλο ποσό από τις τράπεζες.
Αν και πρόκειται για προφανή παρανομία ουδείς εισαγγελέας ασχολήθηκε με την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Ούτε η τότε κυβέρνηση αισθάνθηκε ποτέ την ευθιξία να ζητήσει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση προκειμένου να αποσείσει τις υποψίες περί συμπεριφορών “κατσαπλιαδισμού” μελών της.
Ουδείς ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με την περίπτωση παραβίασης των ελληνικών capital controls γιατί η υπόθεση ενδεχομένως αφορούσε μέλος της συνδικαλιστοκομματικής νομενκλατούρας που κυβερνά τη χώρα εδώ και δεκαετίες.
Αντιθέτως η παραβίαση των capital controls της Κίνας (ναι όλες οι κομμουνιστικές χώρες διαθέτουν έλεγχο κεφαλαίων και προσώπων εκτός συνόρων) είναι βέβαιο πως θα κινητοποιήσει τους ταγούς της πολιτικής, της δικαιοσύνης και της δημοσιογραφίας της μικρής μας μακρινής “αποικιομπανανίας”.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube