REAL TIME |

Δημόσια Διοίκηση , Ελλάδα , ΠΦΑ 1 Νοεμβρίου 2018

“Βόμβα” στον προϋπολογισμό από τις νέες προσλήψεις και αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο

Βραδυφλεγή “βόμβα” στην εκτέλεση του κρατικού Προϋπολογισμού όχι μόνο φέτος αλλά και του χρόνου έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση.
Αυτή προέρχεται από τις δαπάνες για τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων. Και αυτό γιατί αυξάνονται με ρυθμό 4,5% –όπως αποκαλύπτουν τα τελευταία στοιχεία του ΥΠΟΙΚ για το 8μηνο του 2018– έναντι 3,5% που προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο ως ετήσιο ρυθμό αύξησης των εν λόγω δαπανών.
Με άλλα λόγια, η απόκλιση μεταξύ στόχου και υλοποίησης εκτέλεσης του Προϋπολογισμού (στο 8μηνο του 2018) σε αυτό το πεδίο ανέρχεται γύρω στο 1/4.Πυροδότης της μεγαλύτερης εκ της αναμενόμενης αύξησης των μισθολογικών δαπανών φαίνεται πως είναι η μεγάλη αύξηση των προσλήψεων των συμβασιούχων και η οριακή, αλλά, σταθερή πλέον αύξηση των προσλήψεων μονίμου προσωπικού. Μεταξύ Αυγούστου 2017 και Αυγούστου 2018, οι συμβασιούχοι αυξήθηκαν κατά 17,5%, ενώ οι μόνιμοι κατά 0,08%.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube