REAL TIME |

Weather Icon
Ιταλία 24 Νοεμβρίου 2018

Σοκ για Σαλβίνι – Οι Ιταλοί αρνούνται να δανείσουν το δημόσιο

Ένα ηχηρό μήνυμα έστειλαν οι Ιταλοί πολίτες  καθώς η ανταπόκριση του πλήθους στο κάλεσμα του ηγέτη της Λέγκας του Βορρά, για οικονομική στήριξη της κυβέρνησης, ήταν απογοητευτική. Το ιταλικό δημόσιο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε 1 δισ. ευρώ σε τρεις ολόκληρες ημέρες διάθεσης «λαϊκών» ομολόγων, με τη ζήτηση των πολιτών για κρατικά χρεόγραφα να διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών!
Ο Ματέο Σαλβίνι είχε ζητήσει από τους πολίτες να βοηθήσουν την κυβέρνηση να αντέξει στις πιέσεις των αγορών. Θα το έκαναν, αγοράζοντας κρατικά ομόλογα. Έτσι, το δημόσιο θα είχε ένα πρόσθετο όπλο στην προσπάθεια ανανέωσης χρέους 260 δισ. ευρώ μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο, καθώς η αντιπαράθεση με την Κομισιόν έχει οδηγήσει τα επιτόκια δανεισμού σε επίπεδα κρίσης.
Μάλιστα, ο Σαλβίνι είχε προσπαθήσει να δελεάσει τους Ιταλούς, υποσχόμενος φορολογικές ελαφρύνσεις σε όσους αγόραζαν ομόλογα. «Θα ήθελα οι οικονομίες των Ιταλών πολιτών να βοηθήσουν τις ιταλικές επιχειρήσεις, τα συνταξιοδοτικά ταμεία και να μην καταλήξουν σε ξένα επενδυτικά fund», δήλωνε τον Οκτώβριο.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube