REAL TIME |

Η προβληματική συνέντευξη Μπερίσα και το αδιέξοδο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις

Μπορεί σήμερα ο πρώην Πρόεδρος και πρώην Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Σαλί Μπερίσα να μην κατέχει καμιά θεσμική θέση. Εν τούτοις παραμένει απ’ τους πολιτικούς με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κοινή γνώμη στην Αλβανία και ειδικά σε ότι αφορά στα εθνικά θέματα, την εξωτερική πολιτική και τις πολιτικές που αφορούν αλβανικούς κύκλους περί την εθνική ολοκλήρωση με τους πληθυσμούς του Κοσόβου και Σκοπίων όπου συντηρεί στενές σχέσεις.
Απ’ την άποψη αυτή η συνέντευξη του, της περασμένης Δευτέρας στο “Report tv”, θέλει περισσότερη ανάλυση. Εάν μη τι άλλο αποδεικνύει την αντίληψη περί των ελληνοαλβανικών σχέσεων σε κύκλους που αφορούν στο σκληρό υπόστρωμα της αλβανικής πολιτικής τάξης.
Μια ανάλυση των όσων είπε και σε συνδυασμό με άλλες τοποθετήσεις εν ενεργεία πολιτικών και μάλιστα του Πρωθυπουργού Ράμα πρωτίστως αλλά και του Προέδρου Μέτα, θα διαπιστωθεί ότι οι ελληνοαλβανικές σχέσεις από διαπραγμάτευση σε πακέτο που πρέσβευε ο πρώην ΥπΕξ της Ελλάδας κ. Κοτζιάς έχει μετατραπεί σε πακέτο αδιεξόδων.
Για να υπάρξει γάμος χρειάζονται οπωσδήποτε δύο.
 Η Αλβανία αναλύοντας όσα ειπώθηκαν αυτές τις μέρες αλλά και σε βάθος χρόνου καθώς εξελίσσονταν οι διαπραγματεύσεις Κοτζιά – Μπουσάτι, δεν δείχνει να θέλει βελτίωση και άλλο τόσο περισσότερο διεύρυνση και εμβάθυνση των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Για τη συνέχεια  Tachydromos

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube