Weather Icon

Άνοιξε η πόρτα του τρελοκομείου

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης,
Βόμβες για τον ρόλο του Στρατού και της Εθνοφρουράς στο ζήτημα της διευθέτησης των συνόρων με την Αλβανία έριξε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο News 24/7 την Τετάρτη 14-11-18. Κατηγόρησε τον Στρατό ότι δεν προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διευθετηθούν τα θέματα των συνόρων της Ελλάδας με τρίτες χώρες, αναφέροντας ότι ο Ελληνικός Στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας, απορώντας γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δήλωσε επίσης προβληματισμό για το ποιος είναι και το ποιος θα έπρεπε να είναι ο ρόλος της Εθνοφρουράς στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ αναρωτήθηκε για το ποιος ελέγχει τις δυνάμεις αυτές, αν υφίστανται δηλαδή δημοκρατικό έλεγχο ή απλά ελέγχονται από κάποιον στρατιωτικό.
Ο πρώην ΥΠΕΞ, τόνισε τέλος ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που δεν αναγνωρίζουν το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, των Παρισίων, οι οποίοι ανατρέχουν σε πρωτόκολλα του 1914, όπως είναι αυτό της Κέρκυρας, το οποίο -σύμφωνα με το κ. Κοτζιά- δεν είναι νομικώς ζωντανά.
Και όπως δεν ήταν αναμενόμενο, το Αλβανικό Υπουργείο Άμυνας απάντησε «Μολών Λαβέ», δηλαδή είμαστε έτοιμοι να σας αντιμετωπίσουμε και να σας νικήσουμε.

Για τη συνέχεια LastPoint

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube