Ελλάδα , Οικονομική Κρίση , ΠΦΑ 23 Νοεμβρίου 2018

Άλλος για Αυστρία τράβηξε πήγε κι άλλος για Αυστραλία

Άλλος για Αυστρία τράβηξε πήγε κι άλλος για Αυστραλία


Έχω έναν ανιψιό κι ένα βαφτιστήρι, που όταν μπήκαν στο πανεπιστήμιο κάναμε γλέντι τρικούβερτο. Άξια παιδιά προερχόμενα από οικογένειες με οικονομικά ζόρια, κατάφεραν να μπουν τότε σε πολύ καλές σχολές και το χαρήκαμε όλως ιδιαιτέρως. Και τώρα που πήραν τα πτυχία τους, βρεθήκαμε πάλι όλοι μαζί οικογενειακώς και κλάψαμε την μοίρα μας. Ο ένας φεύγει για την Μελβούρνη, ο άλλος για το Γκρατς.
Αυτή είναι η ουσία, όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα. Κενά λόγια και ωραιοποιήσεις δίχως νόημα, που μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν. Ο απόφοιτος του οικονομικού πανεπιστημίου πάει να κάνει καριέρα στην Αυστραλία, ο γιατρός πάει να περιθάλπει Αυστριακούς. «Καθίστε εδώ ρε, τώρα θα μπουν 10.000 στο δημόσιο στην θέση των παπάδων, μπορεί να είστε ανάμεσα στους τυχερούς» τους είπα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τους κρατήσω, για να εισπράξω τον νεανικό καγχασμό τους.
Ούτε ότι θα μπουν 10.000 στο δημόσιο πιστεύουν τα παλικάρια, ούτε ότι αυτοί θα είναι οι «τυχεροί». Ξέρουν τα παιδιά τι γίνεται στην χώρα τους, δεν είναι ανόητα. Το χειρότερο δε, είναι πως ακόμα κι αν πίστευαν πως είχαν μια πιθανότητα να ‘’τρυπώσουν’’ σε καμιά δημόσια υπηρεσία σαν τον Κώστα Βουτσά στην ταινία, πάλι θα προτιμούσαν να φύγουν έξω. Όπου βρήκε ο καθένας. Έχουν προσόντα βλέπετε και δεν είναι διόλου διατεθειμένα να τα χαραμίσουν στην σημερινή ελληνική μιζέρια και κακομοιριά.

Για τη συνέχεια liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube