Weather Icon

Ο ανθελληνισμός στην Αλβανία είναι στρατηγική επιλογή

Συνηθίζεται εν πολλοίς, οι άκρως επιθετικές κραυγές Τούρκων και Αλβανών, να αποδίδονται και ως απευθυνόμενες για εσωτερική κατανάλωση, ιδιαιτέρως κατά τις προεκλογικές περιόδους. Καιρός πλέον είναι, να γίνει αντιληπτό, ότι ο ανθελληνισμός είναι συνειδητή επιλογή.

Οι μεν Τούρκοι χρησιμοποιούν τον ανθελληνισμό ως εργαλείο αφενός ενίσχυσης του εθνικού φρονήματος των Τούρκων, αφετέρου για εκφοβισμό των Ελλήνων. Εκφοβισμός, που ενισχύεται από το φοβικό σύνδρομο των πολιτικών, οι οποίοι ακατάλληλοι όντες συνήθως, επιχειρούν να διεξέλθουν την θητεία τους αβρόχοις ποσί, υποχωρώντας στις τουρκικές απαιτήσεις, είτε έχουν δεσμεύσεις που δεν τους επιτρέπουν χάραξη και εφαρμογή εθνικής πολιτικής.

Οι δε Αλβανοί πολιτικοί και παράγοντες, υπηρέτες όντες των Τούρκων με παχυλό μισθό, συνειδητώς οξύνουν το υπάρχον ανθελληνικό μένος των Αλβανών, προκειμένου φέρουν σε δύσκολη θέση τον ενδοτικό πολιτικό κόσμο της Ελλάδας, που προτιμά να υπάρχει μια Ελλάδα ψωροκώσταινα, αρκεί να γεύεται τα αγαθά της εξουσίας, κατακλέπτοντες ορισμένοι και τα αγαθά εκ του μόχθου του λαού.

Για τη συνέχεια Voria

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube