REAL TIME |

Weather Icon

Στη Βουδαπέστη για πολιτικό άσυλο κατέφυγε ο Γκρουέφκσι

Στη Βουδαπέστη για πολιτικό άσυλο κατέφυγε ο Γκρουέφκσι

Στη Βουδαπέστη, όπου έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο, κατέφυγε ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφκσι, μετά το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί εις βάρος του από τις αρχές της χώρας του.
Οπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook: «Tις τελευταίες μέρες έχω λάβει αμέτρητες απειλές για τη ζωή μου.
Είμαι στη Βουδαπέστη τώρα, και ζήτησα πολιτικό άσυλο από τις ουγγρικές αρχές.

Πάντα θα παραμένω πιστός στην αιτία της Μακεδονίας. Δεν θα τα παρατήσω ποτέ».

Χθες, η αστυνομία της ΠΓΔΜ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Γκρούεφσκι για έκτιση ποινής φυλάκισης δύο ετών, για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης σχετικά με υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, πέραν της υπόθεσης αυτής για την οποία καταδικάστηκε, κατηγορείται για τέσσερις ακόμα υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο πρώην πρωθυπουργός απέρριπτε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη εκστρατεία εις βάρος του, η οποία, όπως ισχυριζόταν, εκπορεύεται από τη μεριά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ.

Τα προηγούμενα χρόνια που ήταν πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και το κόμμα του βρισκόταν στην εξουσία, διατηρούσε στενούς δεσμούς με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Από χθες, η φωτογραφία του Γκρουέφσκι «φιγουράρει» στην ιστοσελίδα του σκοπιανού υπουργείου Εσωτερικών, στην κατηγορία «Καταζητούνται».

kathimerini.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube