Weather Icon

Εκρηκτικό μείγμα…

Εκρηκτικό μείγμα…

Μετά τον Τραμπ, τον Ορμπάν, τους Πολωνούς, το Brexit, τον Σαλβίνι κλπ. ήρθε και ο Βραζιλιάνος Μπολσονάρο. Ο κόσμος στρίβει απότομα και οι φυγόκεντρες δυνάμεις απειλούν με ανατροπές…

To παγκόσμιο κραχ του 2008 στάθηκε η αφορμή για την παγκόσμια πολιτική και οικονομική στροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη προς μερκαντιλιστικές και συντηρητικές αντιλήψεις οι οποίες περιγραμματικά προς το παρόν θυμίζουν την ακροδεξιά του μεσοπολέμου.

Κατά την περίοδο του μεσοπολέμου η ΕΣΣΔ μόλις είχε σταθεροποιηθεί και ο κομμουνισμός φάνταζε σαν μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση. Στην παρούσα φάση καθώς έχει προηγηθεί η κατάρρευση της σοβιετίας και η αποκάλυψη της αθλιότητας, η κομμουνιστική ιδεολογία ως ακραία απέλπιδα αλλά και εκδικητική προς την ελίτ λύση δεν μοιάζει ελκυστική.

Το αποτέλεσμα είναι εθνικιστές δημαγωγοί να κεφαλαιοποιούν τον διάχυτο θυμό στις δυτικές ανεπτυγμένες κοινωνίες. Όπως έγινε και στον μεσοπόλεμο ρίχνουν την ευθύνη στην παγκοσμιοποίηση, τους τραπεζίτες και τις πολυεθνικές που κινούνται, αναζητώντας τα άριστα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής του πλανήτη.

Για τη συνέχεια Capital 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube