Weather Icon

Μαξίμου αδειάζει Ιερώνυμο: Προχωράμε σε νομοσχέδιο στο πλαίσιο της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου

Μαξίμου αδειάζει Ιερώνυμο: Προχωράμε σε νομοσχέδιο στο πλαίσιο της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)
Την απάντησή του στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου να απορρίψει τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου για τη μισθοδοσία των ιερέων έδωσε πριν λίγη ώρα το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέροντας ότι θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση νομοσχεδίου στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου.

«Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας-Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος», τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.
«Ως εκ τούτου, η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση σχεδίου νόμου, στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους. Το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή. Το δε καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί -σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.
Την ικανοποίησή του για τη δήλωση του πρωθυπουργού εξέφρασε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Με ικανοποίηση χαιρετίζω τη δήλωση του κ. Πρωθυπουργού σχετικά με τη σημερινή ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και τη συνέχιση του ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Η από κοινού συνεργασία αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών μας ρόλων, στο πλαίσιο πάντα της από κοινού εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λαού μας».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube