REAL TIME |

Weather Icon

Εκτέλεση Κατσίφα – Η αλβανική αστυνομία, οι σημαίες, οι μπύρες και το χασίς

“Τι είναι ξανά αυτό που ωθεί την αλβανική αστυνομία
 αλλά και την ίδια την αλβανική κοινωνία 
να σιωπήσει σκανδαλωδώς
 στη μετατροπή της χώρας σε χασισοβολώνα 
της Ευρώπης, αλλά την ίδια στιγμή εξαντλεί 
την αυστηρότητά της απέναντι στο 
Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνο Κατσίφα;”





«Η αστυνομία έκανε μόνο τη δουλειά της», έγραψε ο Έντι Ράμα σχετικά με το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σηματοδοτώντας τον αποχαρακτηρισμό της αρχικά «ασυνήθιστης κατάστασης» και την μετατροπή της σε υπόθεση ρουτίνας για τις αλβανικές αρχές. Πολλοί έσπευσαν, μάλιστα, να παρομοιάσουν το περιστατικό με τους συνηθισμένους θανάτους Αμερικανών πολιτών από τα πυρά της αμερικανικής αστυνομίας ένεκα της μη συμμόρφωσής τους, ή της αντίστασής τους κατά των αρχών.

Αξίζει να τονιστεί και το εξής: Οι πιο προοδευτικές φωνές της χώρας (και επιμένω με κάθε ειλικρίνεια στον προοδευτισμό τους) ισχυρίστηκαν δημόσια πως στη σύγχρονη υπό ευρωπαϊκή ένταξη Αλβανία ο καθένας είναι απόλυτα ελεύθερος να μιλά σε όποια γλώσσα θέλει, να πιστεύει σε όποια θρησκεία και ιδεολογία θέλει και να φέρει όποιο σύμβολο θέλει αρκεί να μην συνδέεται με εκδηλώσεις βίας. Άρα, στην περίπτωση Κατσίφα, το μόνο προβληματικό σημείο που δικαιολογεί την υπερβολικά αυστηρή αντίδραση της αστυνομίας ήταν η οπλοφορία. Έναν συλλογιστικό ισχυρισμό τον οποίο λίγο πολύ χρησιμοποίησε και η ίδια η αστυνομία όταν έλεγε πως «δεν υπήρξε κανένα ζήτημα με τη σημαία».

Για τη συνέχεια Apenandi

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube