REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράν , ΟΗΕ 6 Νοεμβρίου 2018

Τεχεράνη προς ΟΗΕ: Σταματήστε τις παράνομες ενέργειες των ΗΠΑ

Τεχεράνη προς ΟΗΕ: Σταματήστε τις παράνομες ενέργειες των ΗΠΑ

REUTERS/MIKE SEGAR
The United Nations Security Council votes to approve a resolution at the U.N. headquarters in New York.
Tην παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών ζητεί η Τεχεράνη για τις αμερικανικές κυρώσεις, που χαρακτηρίζει «παράνομες» και «ανεύθυνες». 
Ο πρεσβευτής του Ιράν στον ΟΗΕ, Γολαμαλί Χόσρου, σε επιστολή του προς τον Γ.Γ. του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, καλεί τον ΟΗΕ να φέρει τις ΗΠΑ προ των ευθυνών τους για την απόφασή τους να αποσυρθούν μονομερώς από την πολυμερή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και την επιβολή κυρώσεων.

«Τα Ηνωμένα Έθνη και τα κράτη-μέλη τους, όπως ορίζει ο καταστατικός χάρτης (του ΟΗΕ) και το διεθνές δίκαιο, οφείλουν να αντισταθούν σε αυτές τις παράνομες ενέργειες και να καταστήσουν τις ΗΠΑ υπεύθυνες για αυτές τις ενέργειες» επισημαίνει ο Χόσρου στην επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι τη συμφωνία του 2015 είχε εγκρίνει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ εξακολουθούν να τη στηρίζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία και η Κίνα. 
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, DPA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube